1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kızılay'dan bölge deposu

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Edirne'de Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'a hitap edecek Kızılay Bölge Deposu'nun oluşturulacağını söyledi.

Kızılay Edirne Şubesi Başkanı Avukat Metin Kıray'dan Kızılay'ın çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Miroğlu, ayrıca Türkiye Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere üç ülkeye hitap edecek Kızılay bölge deposunun oluşturulacağı müjdesini de verdi.

Vali Nusret Miroğlu, Vali Yardımcısı Halit Deveci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı ile birlikte Kızılay Aşevi'ni ziyaret etti. İftarını Aşevi'nde açan Vali Miroğlu Kızılay Şubesi'nde Başkan Metin Kıray ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Kızılay Edirne Şubesi Başkanı Avukat Metin Kıray, Kızılay çadırlarının Lüleburgaz Karıştıran'da depolandığını belirterek, "Edirne'de çadır stoklayacak depomuz yok, ancak olması gerekiyor. Türkiye'de ana depolar İstanbul Maltepe ve Ankara Eti Mesgut'ta Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ye hitap eden bölge depomuz Lüleburgaz Karıştıran'da.

İstanbul Maltepe'deki depoda 20 bin civarında çadır mevcut ki çok gülünç bir rakam bu. Şu bilinmelidir ki dünyada en fazla çadır stoku olan Türk Kızılay'ı" dedi.

Vali Nusret Miroğlu, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere üç ülkeye hitap edecek Kızılay Bölge Deposu Projesi oluşturulacağı müjdesini verdi. Üç ülkenin afet konusunda temaslarının bulunduğunu belirten Miroğlu proje konusunda şöyle dedi:

"Bu konu AB içinde de gündeme geliyor. Konu Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) kapsamında da görüşülebilir. Arazi bulunur o kolay. Bu yıl bilindiği gibi fevkalade günler geçirdik. Şubat ayında da üç defa, yazın da 40 - 50 senede bir olan taşkın yaşadık. DSİ hazırlık içinde, önemli olan Edirne'den Kapıkule'ye kadar olan kesimdi. Yunanistan'la da münasebetlerimiz var.

Felaketin olmaması yönünde temaslarımız sürüyor. Tedbirli olmak lazım. Daha önce bilindiği gibi barajlarda ölçümlerde problem vardı. Barajlardaki doluluk seviyelerinden de zarar gördük. Geçen yıl ki bol yağış olmaz diye düşünüyoruz. Ümidimiz böyle bir felaketin olmaması, tedbirler alınıyor".

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 13:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?