1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kuş gribi yasağı devam ediyor

Edirne'de, kuş gribine karşı kanatlı hayvan av yasağı sürüyor.

Yerel Parlamento'nun Çevre, Orman ve Sağlık Komisyonu raporunun görüşüldüğü 7. Birleşim 4. Oturumu'na katılan Çevre ve Orman İl Müdürü Abdullah Bülbül üyelerden gelen sorular üzerine kuş gribine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bülbül, "Takiplerimiz ve uçan kanatlı hayvan av yasağı sürüyor. Kuş gribi ile ilgili her hangi bir vukuatımız, olayımız yoktur" dedi.

Bülbül, kuş gribinin Eylül ayında Asya'dan sonra Avrupa'da görüldüğünü ve iklim değişikliği nedeniyle Afrika'ya hareket etmeye başladığını ifade ederek, "Göçmen kuşların geçtikleri yerlerde mikrobu taşıma riski var.

Bu vakaya en son ülkemizde Balıkesir civarında rastlandı. Her müdürlük üzerine düşen görevi yapıyor.

Biz uyarıldığımız an 23 avcı dernek başkanını da hangi tedbirlerin alınması ve neler yapılması gerektiği konularında kaymakamlıklar da dahil bilgi verildi. Bakanlık tarafından uçan kanatlı hayvanların geçici olarak avlanma yasağı getirildi.

Yasak sürüyor. Bölgemizde de Gala Gölü Milli Park alanında müdürlük olarak 24 saat Kuş Gözetleme İstasyonu var. Bu istasyondan müdürlüğümüze saat başı bilgi akışı sağlıyor. Kontrol ekibimiz bölgeyi tarıyor.

Keşan- İpsala - Enez'de avcı adaylarımız çoğunlukta. Yaralı veya ölü uçara rastlandığında bu hayvanlar laboratuvarlarda inceleniyor. Takiplerimiz sürüyor, sıkıntısız bir kış dönemi geçirmeyi diliyoruz. Bu konuda herhangi bir olayımız yok" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 15:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?