3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Meriç ve Tunca taştı

2005 yılında iki defa taşkına neden olan Meriç ve Tunca nehirleri, 2006 yılının ilk günlerinde yine taşmaya başladı. Tunca Nehri'nin taşması nedeniyle Balkan Şehitliği ve Sarayiçi Er Meydanı su altında kaldı.

İl kriz merkezi nehirlerdeki yükselme nedeniyle Karağaç, Bosnaköy, Yıldırım ve Sarayiçi mevkiinde bulunan vatandaşları bölgeyi boşaltması konusunda uyardı. Karların erimesinin ardından başlayan yağmur nedeniyle Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması Meriç, Tunca ve Arda nehirlerindeki su debisinin artmasına neden oldu.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, saat 10.00 itibariyle Meriç Nehri Kirişhane mevkiinde 720 metreküp/saniye olan su debisi 815 metreküp/saniye, Tunca Nehri'nde 66 metreküp/saniye olan su debisi 155 metreküp/saniyeye yükseldi. Tunca Nehri'nin bazı bölümlerinde meydana gelen taşkınlarda askeri gazinonun bahçesiyle Balkan Şehitliği ve Sarayiçi Er Meydanı'nın bir kısmı su altında kaldı.

Taşkınlar nedeniyle Edirne İl Kriz Merkezi Karağaç Mahallesi ile Yıldırım Mahallesi, Sarayiçi mevkiiyle Bosnaköy'de bulunan vatandaşlardan bölgeyi boşaltmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 13:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?