3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sel tehdit etmeye devam ediyor

Edirne'de günlerdir devam eden sel, İpsala'da büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. Yolların ve ovaların sular altında kaldığı İpsala'da yaşayan vatandaşlar, evlerini boşaltıyor.

İpsala Sınır Kapısı'na giden karayolundaki ikinci köprüde çökme meydana gelmesi üzerine yaşanan sıkıntılar bugün de devam ediyor. İpsala Gümrüğü yolu üzerinde bulunan iki köprü de, yoğun su nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Setleri zorlayan sel felaketi, yaşamı da olumsuz etkiliyor. Köprü Mahallesi'nde oturan ve evleri sular altında kalan vatandaşlar, yetkililerinin uyarısının ardından tahliye ediliyor. Vatandaşlar, kurtarabildikleri eşyaları ile birlikte askeri araçlar ve traktörlerle evlerinden alınarak, güvenli noktalara yerleştiriliyor. Vatandaşların tahliye çalışmaları için 80 askeri araç görevlendirildi.

Bölgede büyük zorluk yaşayan vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Evlerinin sular altında kaldığını belirten vatandaşlar, "Çok zor durumdayız. Evlerimiz sular altında ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bugün alınan karar doğrultusunda evlerimizi boşaltıyoruz" dedi.
Çalışmaları, oluşturulan kriz masasında yakından takip eden Edirne Valisi Nusret Miroğlu, "Bölgemizi tehdit altına alan sel felaketi, bugün etkisini daha da fazla arttırdı. Tehdit devam ederse Yunanistan'a giden yolu yararak, suyun rahat geçişini sağlamak zorunda kalacağız. İpsala'yı tehditten kurtarmak için böyle bir çalışma yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 16:13:21
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 15:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?