3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Soğuklar Edirne'yi esir aldı

Meteoroloji'nin günler öncesinden uyarısını yaptığı dondurucu soğuklar Edirne'yi esir aldı. Kar yağışının olmadığı kentte bulunan Tunca Nehri buz tuttu. Nehri hızlı akan bölümlerinde kütleler halinde buzlar görülürken, nehrin yavaş seyreden bölümleri tamamen buz tuttu. Balıkçı kayıkları ise buzların arasında mahsur kaldı.

Edirne dondurucu soğukların etkisi altında bulunuyor. Şehirde hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle Tunca Nehri'nin bazı bölümleri tamamen donarken, bazı bölümlerinde ise kütleler halinde buz kalıpları akıyor. Nehrin donması nedeniyle balıkçı kayıkları da buzların arasında mahsur kaldı. Bazı balıkçılar kayıklarını kurtarmak için ellerindeki sopalarla buzları kırmaya çalışıyor.

Edirne Meteoroloji yetkilileri, kentte hava sıcaklığının dün gece eksi 9 dereceye düştüğünün, sıcaklığın etkili olan poyrazla birlikte eksi 16 derece olarak hissedildiğini belirtti. Yetkililer ayrıca, soğuk hava dalgasının Edirne'de önümüzdeki günlerde de etkili olacağını belirterek, kuvvetli don olayına karşı uyarılarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 13:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?