1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Su seviyesi düşüyor

Bulgaristan'da yaşanan sağanak yağışların ardından baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesi yükselen Meriç Nehri, normale dönmeye başladı. Meriç nehrinde su seviyesinde azda olsa düşme gözlenirken, Bulgaristan'daki taşkınlar nedeniyle ulaşıma kapatılan Kapıkule Sınır Kapısı da tekrar trafiğe açıldı. Daha önce sadece büyük araçların geçişine izin verilen sınır kapısında, küçük araçlarında geçişine izin verilmeye başladı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu Kapıkule Sınır Kapısı'nın tekrar ulaşıma açıldığını belirterek, ''Şu an tek sıkıntımız, Meriç Nehri'ndeki suyun debisine dayanamayarak yırtılan seddi de yapılan çalışmalarımızdır. DSİ ekipleri çevre illerden gelen takviyelerle birlikte güç koşullar altında sabaha kadar yırtılan seddinin onarımına ilişkin çalışmaları sürdürecek. Seddinin yırtılması dolayısıyla arazide 5-6 bin dekar alanı su bastı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda 1 kilometre kadar TIR kuyruğu bulunuyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 2 kilometre kadar araç kuyruğu oluştu'' dedi.

Bulgaristan'da ve Türkiye tarafında Meriç Nehri'nin debisi düşmeye devam ederken, DSİ tarafından yapılan ölçümlerde Kirişhane'de mevkiinde saat 11.00 itibariyle Meriç Nehri'nin debisi 727 metreküp/saniyeye, Tunca Nehri'nin ise 56 metreküp/saniyeye düştü. Meriç nehrindeki su seviyesinin düşmesine rağmen Sivil Savunma ekipleri ise nehir kenarındaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Meriç Nehri'nde akıntıya kapılarak Bulgaristan tarafından Türk tarafına sürüklenerek gelen, bir çok ev eşyası sivil savunma ekipleri tarafından Zodyak botlarla nehirden çıkarılıyor.

Ayrıca nehirde yüzen, çok sayıda ağaç ve kütük parçalarının köprü ağızlarını tıkamaması ve akışa engel olmaması için, bölgedeki ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 14:40:01
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 14:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?