1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Trakya'ya 6'ncı kapı

Kapıkule Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Dereköy’den sonra Eskiköy’e de gümrük kapısı açılması için çalışmalar başlatıldı. Uzunköprü Eskiköy ile Yunanistan'ın Dimatoka ilçesi arasında yeni bir gümrük kapısı açılması için Uzunköprü Kaymakamı ve Belediye Başkanı Yunan yetkililerle görüştü.

İkinci Dünya savaşından önce var olan ancak daha sonra kapatılan gümrük kapısının tekrar açılması için harekete geçen Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, Kaymakam İrfan Balkanlıoğlu ile Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yöneticileriyle geçtiğimiz Pazartesi günü Yunanistan'a gitti.

Burada Evros Valisi Hacıpulos ve Dedeağaç Valisi Zabunidis ile görüştü. Hükümetimize açılması için müracaatta bulunduk, onlarda kendi hükümetlerine aynı talepte bulunacaklar.

Belediye Başkanı Çobanoğlu yeni sınır kapısını çok önemsediklerini ifade ederek "Bu kapının iki ülke insanları arasında tarihi, turistik ve inanç turizmi açısından katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yeni sınır kapısı ayrıca ilçemizin ekonomik hayatını da canlandıracaktır" dedi.

Mehmet Aycan - Kenthaber / Edirne
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 14:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?