1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zaferi'nin 642. yıldönümü

Sırpsındığı Zaferi'nin 642. yıldönümü Sarayakpınar Köyü'ndeki Sırpsındığı Anıtı ve köy meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Şanlı Türk tarihinin parlak zaferlerinden biri olarak adlandırılan Sırpsındığı Zaferi kutlamaları Sırpsındığı Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nun Yunanistan'da olduğu için katılamadığı törende yerine Cengizhan Aksoy vekalet etti.

Tümen Komutanı Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy ve Belediye Başkan Vekili Serdar Yalçıner başta olmak üzere askeri ve sivil erkan ile Edirne Anadolu Lisesi ve Hacı İlbey İlköğretim Okulu öğrencileri törende hazır bulundu.
642 yıl önce kazanılmış zaferin tarihçesini Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Üsteğmen Metin Mercan anlattı.

Mercan, "Sırpsındığı Savaşı, Hacı İlbey'in dahice taktiği, Tunca ve Meriç nehirlerinin engellik özelliğinden yararlanarak bir gece baskınıyla düşmanın zayıf tarafını süratle değerlendirmesi sayesinde tarih sayfalarımızda parlak bir zafer olarak yer aldı.

Böylece Balkanlar üzerindeki hakimiyetimiz sağlamlaşmış ve Osmanlı Devleti'nin İmparatorluk derecesine yükselmesi sağlanmıştır. Türk Ordusu'nun kazandığı bu zaferi anmak için toplandığımız bugünde şehitlerimizin aziz hatıraları önünde minnet ve saygıyla eğiliyor, Türk olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi. Tören Tümen bandosunun kahramanlık marşlarını çalmasının ardından son buldu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 16:24:03
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?