1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

50 yıllık evlilere ödül

Türk Ocakları Edirne Şubesi, evlilikte 50 yılını dolduran 24 çifte önce iftar verdi, ardından da ödüllendirdi. Köy Hizmetleri Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törende, 26 çifte plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Türk Ocağı Edirne Şubesi, Türk ailesinin önemini vurgulamak amacıyla 50 ve daha fazla yıl evli kalan 24 çifti Köy Hizmetleri yemekhanesinde düzenlediği iftarda ödüllendirdi. 66 yıllık evli Mevlüt ve Emine Karagülle çiftine ödülünü Vali Nusret Miroğlu verirken, Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzun da 61 yıllık evli anne ve babası Hasan ve Hatice Uzman çiftine ödülünü kendisi verdi.

Türk Ocağı Edirne Şubesi Başkanı Dr. Yalçın Kaya, Türk milletinin temel direğinin aile olduğunu ve böyle bir töreni Türkiye'de ilk defa gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadığını belirtti.

Başkan Kaya, "Amacımız, seviyeli birlikteliklerin en ön plana çıktığı ve basın ve televizyonlardaki dizilerin geçmişten bugüne gelmemizde en önemli payı olan Türk aile yapısının yerden yere vurulduğu bu son zamanlarda bu tür ulvi faaliyetlerle Türk milletinin en güçlü ve köklü kurumu ve Türk tarihinde her sahada kazanılan zafer ve başarılarda çok büyük payı olan Yüce Türk ailesini önemini vurgulamak ve bu kutsal aile yapısını, her türlü kötülük ve tuzaklardan korumak, milli ve manevi yapısı kuvvetlendirilerek sağlıklı bir şekilde devamı sağlamaktır" dedi.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu da, Türk aile yapısının önemine değinerek, insan neslinin devamı ve Türk toplumunun temelinin aile olduğunu hatırlattı. Anne ve babanın olmadığı ocakta bir çocuğun arzu edilen şekilde yetişmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Miroğlu, "Bilindiği gibi annesiz babasız büyüyen çocuklar problemli yetişiyor. Problemli bir çok çocuğun sıcak aile yuvasından uzak kaldığını görüyorsunuz.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği için aile önemli. Aile, bir neslin bir milletin devamını sağlayan kurumdur. Bugün milletimizin gücü, aile gücümüzden gelmekte. Günü birlik sevinç, günlük heyecanların sonu olmamakta.

Bu doğrunun var olduğunu söylemeliyiz ki geleceğimiz olsun. Büyüklerimize mutluluklar ve uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

İlk ödülü Vali Nusret Miroğlu, evlilikte 66 yılını dolduran Mevlüt ve Emine Karagülle çiftine verdi. Daha sonra 50. yıllarını dolduran 24 çifte, ödülleri verildi. Nazar boncuğu takılan 24 çift ödüllerini törenle alırken, daha sonra anı olarak Vali Nusret Miroğlu ve Türk Ocağı Edirne Şubesi Başkan ve yöneticileriyle toplu fotoğraf çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 15:14:19
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 15:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?