3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Umuda yolculuk Meriç'te son buldu

İsviçre'de yaşayan akciğer kanseri hastası babalarının yanına kaçak olarak gitmek üzere Meriç Nehri'ni yüzerek Yunanistan'a geçen iki kardeş, kendilerine yardımcı olacak kişinin gelmemesi üzerine Türkiye'ye dönmek istedi. İki kardeşten biri nehrin sularına kapılarak boğuldu. 

Yıllar önce İsviçre'de kaçak yollardan giderek burada yaşamaya başlayan babalarının yanına kaçak olarak gitmek üzere Meriç Nehri'ni yüzerek Yunanistan'a geçen iki kardeş, kendilerine yardımcı olacak kişinin gelmemesi üzerine Türkiye'ye dönmek istedi. İki kardeşten ağabey, nehrin sularına kapılarak boğuldu. 

Hataylı bir anne ile yıllar önce Afganistan'dan göçmen olarak Hatay'a gelen bir babanın iki oğlu olan İbrahim Şahbaz (19) ve A. Ş. (17), ailesinden ayrılarak yıllar önce İsveç'e yerleşen babaları Sadettin Şahbaz'ın akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Babalarının yanına giderek onunla birlikte yaşamak isteyen iki kardeş, Avrupa'ya gidebilmek için önce Yunanistan'a geçmek gerektiğini düşünerek insan tacirleriyle irtibata geçti. İstanbul'dan Atina'ya kadar yasadışı yollardan götürülme karşılığı kaçakçılarla 5 bin dolara anlaşan iki kardeş, geçtiğimiz hafta önce Edirne'nin Keşan İlçesi'ne, oradan da İpsala'ya geçti. Kafilenin kılavuzları, kendileriyle birlikte bulunan grubu botla Yunanistan'a geçirdi. İki kardeş kendilerine beklemeleri söylenen noktada saatlerce beklemelerine karşın, kendileriyle irtibat kuracağı söylenen hiç kimse buluşma noktasına gelmedi. Bunun üzerine iki kardeş, Yunan polisine teslim olmak yerine Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Kardeşler, nehre girip yüzmeye başladılar. Küçük kardeş ve yanındaki mülteci Türk topraklarına güçlükle ulaşıp kurtulurken, İbrahim Şahbaz'ın akıntıya kapılarak boğulduğu öğrenildi. Talihsiz gencin cesedi, bir hafta sonra nehirde bulunabildi. 

Olayı haber alan kayıp gencin yakınları; Hatay'dan Edirne'ye gelerek, çocuklarının bulunması için İpsala Cumhuriyet Savcılığı, jandarma ve kaymakamlıktan yardım istedi. A.Ş.'nin gösterdiği yerlerde başlatılan arama çalışmaları sonunda, İbrahim Şahbaz'ın cesedi nehirde bulundu. Talihsiz gencin, akıntıya kapıldıktan sonra boğulduğu anlaşıldı. Gencin yakınları, Şahbaz'ın cesedini büyük oranda teşhis etti. Ancak Şahbaz'ın yakınları yine de DNA testi yaptıracaklarını söyledi.
 
Talihsiz gencin yakınları, cenazeyi memleketi Hatay'da toprağa vermek üzere teslim aldı.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 16:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?