8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Tatil için Türkiye'ye geliyorlar

Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa'nın değişik yerlerinde çalışan gurbetçiler, Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Gurbetçilerin aynı anda büyük çoğunluğunun Türkiye'de tatilini geçirmek üzere yola çıkmaları nedeniyle Kapıkule ve Bulgaristan'ın Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşandı.

Yakıcı sıcağın altında kuyrukta bekleyen gurbetçiler, yol kenarındaki ağaç altında güneşten korunmaya çalışırken, gümrük personelinin yavaş hareket etmelerinden şikayetçiler. Cuma günü Almanya'dan yola çıkan Tamer Sapmaz, Sırbistan ve Bulgaristan gümrüğünde hiç problem yaşamadıklarını belirterek, "4 saattir Kapıkule gümrüğünde sıra bekliyoruz." dedi.

Kayserili Halis İncetepe ise, siyasilerin alanlarda miting yapacağına Kapıkule'deki araç kuyruklarına çare bulmalarını istedi. 6 saattir Kapıkule gümrüğünde beklediğini ifade eden İncetepe, "Kapıkule'ye gelene kadar hiçbir sorun yaşamadık. Kendi gümrük kapımızda her yıl aynı sorunları yaşıyoruz. Saatlerce sırada beklediğim için oy kullanmadım. Ne zaman bu araç kuyruklarına çare bulurlar ise o zaman oy kullanacağım. Çoluk çocuk mahvolduk." şeklinde konuştu.

Kapıkule Gümrük yetkilileri ise, sınır kapısında alınan önlemlerle geçtiğimiz yıllara oranla işlemlerin daha seri yapıldığını ve Türk tarafında sorun yaşanmadığını savundu. Bulgaristan tarafındaki görevlilerin çok yavaş çalıştığını öne süren yetkililer, "Bulgar gümrüğünde gece personelin azalması ve peron sayısının yetersizliğinden dolayı, giriş-çıkış işlemleri yavaş yapılıyor. Yine de geçtiğimiz yıllara göre gurbetçi kuyrukları daha az." diye konuştular.

CHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 16:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?