3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

AB Otobüsü Edirne'de

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ''Avrupa Günü'' dolayısıyla hazırlanan ''Euro Bus-Avrupa Otobüsü'' Edirne'ye geldi. Selimiye Meydanı'nda park eden otobüs üzerinde öğrenciler boyama yaptı. 

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Michael Voegele, Selimiye Camii meydanında düzenlenen törende otobüsün Ankara, Trabzon, Gaziantep ve Denizli'den sonra güzel bir havada Edirne'ye geldiğini belirtti. Bir süre önce geldiği Türkiye'de Ankara'da görev yapmaya başladığını ifade eden Voegele, ''Bu süre zarfında ülkeniz hakkında çok güzel şeyler öğrenme fırsatı buldum. Edirne'ye ilk gelişim değil. İlk gelişim 18 yıl önceye dayanıyor. Öğrenciyken Yunanistan üzerinden Edirne'ye geldim. Bugün halen o 18 yıl önceki şeyleri hatırlıyorum. Mimar Sinan'ın yaptığı Selimiye Camii ve hamamı ile Edirne yemeklerini unutmadım. 'Avrupa Otobüsü' etkinliği başlamadan önce ben Edirne'yi tercih ettim'' diye konuştu. 

''Avrupa Otobüsü''nün 9 Mayıs'ta Ankara'dan yola çaktığını belirten Voegele, şunları kaydetti:
''9 Mayıs Avrupa Günü'nü hem AB içinde hem de AB'ye katılmak isteyen ülkelerde kutluyoruz. Türkiye uzun süredir AB'ye katılmak istiyor. Türkiye ile tam üyelik görüşmelerine başlamış durumdayız. İnsanlar bunun teknik bir süreç olduğunu ve zaman aldığını söylemektedir. Ama bu süreç insanları da bir araya getiren süreçtir. 

Karşılıklı diyalog çok önemli. Birbirimizle konuşmamız gerekir. Bunun için bugün Edirne'ye geldik''
Konuşmalardan sonra 9 Mayıs Avrupa Günü çerçevesinde Edirne'de düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Voegele, Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Timur Kırgız ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Dalgıç tarafından verildi. Törende Cumhuriyet İlköğretim Okulu Darbuka Topluluğu ve Çiftetelli Grubu gösteri yaptı.
Voegele ile Edirne AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Füsun Özerdem ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Uzmanı Caner Demir, ''Avrupa Sizi Dinliyor'' konulu sohbet toplantısında öğrencilerin ve vatandaşların AB'ye ilişkin sorularını yanıtladı. Törende, 6 öğrenci ''Avrupa Otobüsü''nü boyadı, bir grup öğrenci de masalarda resim yaptı. 

Edirne'deki etkinliklerini bugün tamamlayacak ''Avrupa Otobüsü''nün yarın İstanbul'da olacağı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 16:42:11
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 09:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?