3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Arama Kurtarmaya zodyak

Zodyakla hızlı ve seri hareket edilebilecekEdirne Arama Kurtarma Derneği, Organon İlaçları A.Ş. tarafından hediye edilen Zodyakı düzenlenen törenle teslim aldı. 

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) Başkanı Serhat Ceylan, Meriç Nehri kenarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, teslim aldıkları bot sayesinde, bundan sonra olabilecek her türlü felaketlerde daha çabuk ve seri şekilde hareket edebileceklerini belirterek, Edirne'deki arama kurtarma konusunda Sivil Savunma Müdürlüğü'nün elinde olan botlara ilaveten çok daha güçlü ve özelliğe sahip taşıta sahip olduklarını söyledi. 

Son 2 yıldır yaşanan sel felaketlerinde çok güç durumlarda kaldıklarını ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:
''Arama kurtarma ekipleri olarak, olay anında birçok yerden değişik çağrılar gelebiliyor ve herkesin yardımına koşmak durumunda kalıyorsunuz. İmkanlar kısıtlı olduğu için bunlar daha yavaş şekilde işliyor. Bu bot sayesinde zorlukları aşmak için çalışma azmi olacak. Bu bot sayesinde operasyonları daha kolay yapabileceğiz. Çünkü motor yapısı da gayet güçlü, çok kısa sürede ihbar yerlerine gidip operasyonlarımızı gerçekleştirip, zor durumda kalan vatandaşlarımızı kurtaracağız. Dileriz ki bu botu her zaman iyi günlerde kullanalım, hiç bize lazım olmasın, şehrimize gelen ziyaretçileri gezdirelim, nehirlerin tanıtımında kullanalım. EDAK olarak sadece bir kurtarma ekibi değil, özellikle sosyal olarak üzerimize düşen bir görev varsa bunu da yapmaya her zaman hazırız'' 

Ceylan, 12-14 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan'ın Molos Şehri'nde yapılacak deprem arama kurtarma tatbikatına EDAK'ın da davet edildiğini belirterek, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu'yla birlikte bu tatbikata yaklaşık 30 kişilik ekiple EDAK'ın da katılacağını söyledi. 

Orangan İlaçları A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Oğuz ise, Edirne halkına geçmiş olsun dileğinde bulunarak, ''Hakikaten bu sel felaketini televizyondan izlemek başka, yerinde görmek bambaşka, ben sizin neler yaşadığınız ancak tahmin etmeye uğraşıyorum. Orangan olarak Türkiye'de 50 yıldır ticari faaliyetlerimize devam ediyoruz. Firmamız bir yandan da tüm dünyada sosyal dayanışma projesi başlatmıştır. 'Türkiye'de acaba ne yapabiliriz?' arayışlarında bulunurken , EDAK'ın bir bot ihtiyacı olduğunu duyduk, biz de bir bot hediye ettik'' dedi. 

Daha sonra, EDAK Başkanı Serhat Ceylan, Oragan İlaçları A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Oğuz ve Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ'a teşekkür belgesi verdi. 

Basın mensuplarından bir grup daha sonra yeni botla Meriç Nehri'nde bir süre gezerek çekim yaptı.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 16:21:48
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 09:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?