3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çadır kentler boşaltılıyor

Edirne'de nehirlerin taşması sonucu meydana gelen taşkında evleri zarar gören vatandaşlar, yerleştirildikleri çadırlardan evlerine döndü. Çadırkent tamamen sökülürken, evlerine dönen taşkınzedeler çadırdaki yaşamı arar hale geldi. Kızılay'ın yemek yardımını kestiği taşkınzedeler, tarladan topladıkları otlardan yemek yapıyorlar. 

Taşkında evlerini sel suları basan ve önce okullara ardından da Kızılay'ın kurduğu çadırkente yerleşen vatandaşlar evlerine geri döndü. Evlerinde yatacak yerleri ve eşyaları olmayan taşkınzedeler, yapılan yardımların hızlandırılmasını istiyorlar.

Çadırdaki yaşamlarını aradıkları ifade eden vatandaşlar, "Valilik evlerime dönmemizi istedi ve biz de evlerimize geri geldik. Evimizde eşya yok. Bazı yardımları yapıldı ama günlük hayatta kullandığımız eşyalarımız yok. Yardımlar da adaletli dağıtılmadı. Bizim tüm eşyalarımız taşkında yok oldu. Şu an yatacak yerimiz yok. Halıları yere seriyoruz ama yerler hala ıslak. Sabah kalktığımızda halıları ıslak olarak buluyoruz. Evlerimizin bulunduğu alanda hala sular çekilmedi. İtfaiye suları çekti ama sular tekrar çıktı" dedi. 

Evlerin bulunduğu alanda hala sular çekilmezken çocuklar suların içinde oynuyor. İki gün önce Kızılay yaptığı yemek yardımını da kesince vatandaşlar oldukça zor durumda kaldı.Yemek yardımı kesilen vatandaşlardan yalnız yaşayan 65 yaşındaki Eda Telkili, tarladan topladığı sarmaşık otlarından yemek yapacağını belirterek, "Evde yalnız yaşıyorum. Dul bir kadınım. Çocuklarım başka şehirlerde. Tarladan topladığım sarmaşık otlarından yemek yapacağım. Kızılay yemek yardımını kesince, zor durumda kaldık" diye konuştu.
Bu arada Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile taşkınzedeler eşya yardımı yaparken, hasar gören evleri de onarmaya devam ediyor.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 16:39:34
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 09:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?