1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Define kazısına su engeli

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi ve Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek'in de aralarında bulunduğu definecilerin başlattığı kazı aralıksız sürüyor.

Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, "Bilgisayar görüntülerinde mahzene inen kapağı tespit ettik, iş makinesi de çıkan suyun 4 metre altında büyük ve sert bir cisme çarpıyor" dedi.

Edirne Belediyesi'nin Temizlik İşleri bahçesinde başlatılan define kazısı bugün kaldığı yerden tekrar başladı. Dedektörle yapılan tespit çalışmasında nokta olarak yer tespiti yaptıklarını söyleyen Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, "Burada kesin altın var.

Eğer makine yalan söylemiyorsa, burada bir kapakla 3 odacık ve içlerinde külçe halinde altınlar görünüyor. Şu ana kadar 13 metre derinliğe inildi. İş makinesi kazıda çıkan suyun 4 metre altında büyük ve sert bir cisme çarptığını söylüyor.

Yan tarafımız Tunca Nehri, kazıda nehir seviyesine inildiği için aşırı derecede su çıktı. Bu suyu tahliye etmek için pompaları kullanıyoruz. Ayrıca mevcut iş makinesiyle yapılan kazıda yumuşak zemine gelindi ve iş makinesinin çalışmasını güçleştiriyor.

Bu nedenle sallama tabir edilen bir iş makinesine ihtiyacımız var, o makinesiyle İstanbul'da getirtiyoruz. Kazıda suyun aşırı olarak yerden kaynaması işimizi zorlaştırdı. Ama biz buradan bir sonuç alıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bakalım kazı sonucunda göreceğiz, burada bir kapak var, bir kapağın altında altın mı var; başka bir şey mi hep birlikte göreceğiz" dedi.

Bugünkü kazı çalışmalarında sivil polisler önlem alırken, Edirne Defterdarlığı'ndan Maliyeciler ve Müze Müdürlüğü'nden görevliler de çalışmaları takip ediyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 16:56:34
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 13:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?