1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Defineci başkanlar pes etmiyor

Edirne'nin Saraçhane semtinde Osmanlı'nın darphanesini arayan; ancak bulamayan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek ve ortakları, şimdi de aynı yerde Kazıklı Voyvoda'nın hazinesini aramak için kazı yapacak. Kazılara Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bahçesinde yarından itibaren başlanacak. Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, bu defa da hazine bulunmaması durumunda bir daha kazıya izin vermeyeceğini belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi ile Meriç Belediye Başkanı Dübek'in de aralarında olduğu 6 defineci, Osmanlı İmparatorluğu'na ait darphanenin bulunduğu tahmin edilen Belediye Temizlik İşleri bahçesinde yarın Kazıklı Voyvoda'nın hazinesini arama çalışmalarına başlayacak. Bir sonuç çıkmayan kazı çalışmaları yarın yağış olmadığı takdirde yeniden başlayacak.

Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, basına ve belediye personeline verdiği ikramiye ve araç sözünün arkasında dururken, Edirne Belediye Başkanı Sedefçi de, "Hazine bulundu bulundu, çıkmazsa bir daha bu alanda kazı yapılmasına izin vermem" dedi. Dübek, Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesindeki kazı çalışmalarının yarın yeniden başlayacağını açıkladı. Kazıda Osmanlı İmparatorluğu'na ait hazinenin değil, Kazıklı Voyvoda'nın hazinesinin aranacağını ifade eden Dübek, "İstanbul'dan bir grup söz konusu alanda araştırma yaptı. Yapılan incelemelere göre de alanda Kazıklı Voyvoda'nın hazinesi olduğu bulgularına rastlandığını belirttiler. Yağış olmadığı takdirde kazı çalışmaları yarın yeniden başlayacak" diye konuştu.

Osmanlı İmparatorluğu'na ait hazine olduğu iddiasıyla alanda geçtiğimiz Haziran ayında başlayan kazı çalışmalarıyla gündeme gelen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de, söz konusu alanda yeniden kazı yapılmasına izin verildiğini kaydetti. Sedefçi, "Kazı çalışmalarında altın çıkmazsa bir daha Edirne Belediyesi olarak herhangi bir kazıya izin vermem. Bulundu bulundu, yoksa bir daha kazı yok. Bulgulara göre 15 ton altın varmış, umarım çıkar. Çıkarsa iyi olur" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek'in bacanağı Nuri Şirin, Şefik Topçu ve Fatma İsmailova aldıkları kazı izni doğrultusunda 8 Haziran 2005 tarihinde Osmanlı Darphanesi olduğu gerekçesiyle Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde ilk kazmayı vurmuştu. Ülke gündemine bomba gibi düşen ve basının ilgi odağı olan kazı çalışmalarından bugüne kadar bir sonuç elde edilememişti. Kazı çalışmalarına Haziran ayı sonunda başlayan 644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle son verilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 12:54:07
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 12:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?