3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Edirne Belediyesi'den ilaçlama

Edirne Belediye Başkanlığı, Veteriner İşleri Müdürlüğü sivrisinek ve karasinek ile mücadeleye hız verdi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sivrisinek ve karasinek ile mücadeleye başladı. 

Nisan ayından itibaren larva ve gizlenen erginlere karşı sürdürülen mücadele hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Bu dönemde özellikle durgun sularda bulunan larvalara ve logarlarda gizlenen erginlere karşı mücadele yapılması gerekiyor. Bölgemizde yaşanan sel felaketi sebebi ile sivrisineklerin üremeleri için çok fazla uygun alan bulunuyor. Özellikle Sarayiçi, Tavuk ormanı, Söğütlük, Açık cezaevi bölgesi, Kirişhane, Yıldırım kanalları ve nehir kenarları ile seddeler arasındaki durgun su ve göller üremeler için uygun alanları oluşturuyor. Halkımızın da konuya hassas davranması, mahalle, evlerin bodrumları ve bunun gibi yerlerdeki durgun suları belediyemize bildirmelerini istiyoruz" dedi. 

Çalışmalar kapsamında Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Sarayiçi ve Tavuk ormanında ilaçlama çalışması yaptı.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 19:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?