3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Enez'de mühür krizi

Enez'e bağlı Vakıf Köyü sahilinde bulunan DSİ ve Köy Hizmetleri'ne ait dinlenme tesisleri, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Enez Orman İşletme Şefliği tarafından mühürlendi.

DSİ Enez Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde bulunan 135 ev ve yerleşim alanında bulunan binaların kapıları, tek tek mühürlenerek elektrik ve suyu kesildi. Yine Vakıf sahilinde bulunan Köy Hizmetleri'ne ait dinlenme tesislerinde de 100 ev ve bazı işletmelerin kapıları mühürlendi. Köy Hizmetleri tabelası yerine (T.K.B. Tarım İl Müdürlüğü) tabelası dikildi. Her iki dinlenme tesislerinde mühürlenme gerekçesi olarak gösterilen metinde, "Edirne ili, Enez ilçesi, Vakıf Köyü hudutları dahilinde 30 bin metrekarelik ormanlık sahada Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü adına şantiye ve eğitim tesisleri kurulması amacıyla verilen ve kamp yeri olarak kullanılan sahanın izni bakanlığımızın 22/06/2004 tarih ve 280 sayılı olurları ile iptal edilmiştir. Bu izni iptali ile yer ve tesisler Orman Genel Müdürlüğü uhdesine geçmiştir.

09.03.2006 tarihinde DSİ XI. Bölge Müdürlüğü'ne bu saha ve tesisleri 15 gün içinde idaremize teslim etmesi için tebligat yapılmıştır. Verilen süre sonunda saha ve tesisler teslim edilmediği için bu bina Keşan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı enez Orman İşletme Şefliği tarafından 31/03/2006 tarihinde mühürlenmiştir" denildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 15:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?