1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Fatih heykeline hummalı çalışma

Edirne'de bir eksik olarak görülen ve her fırsatta dikilmesi gerektiği ifade edilen bir çağ açıp bir çağ kapayan padişah Fatih Sultan Mehmet'in heykelinin kaidesinin yapım çalışmaları başladı.

Heykel, 25 Kasım tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yapılması bekleniyor. Edirne'nin yetiştirdiği en önemli kişilerden biri olan ve Edirne'de dökülen Şahi toplarıyla İstanbul'u fethederek cihan padişahı ünvanını alan Edirneli Fatih Sultan Mehmet'in heykelinin 3 metre yükseklikte olacak olan kaidesi dikilmeye başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Edirne Valisi Nusret Miroğlu ve Edirne Belediye Başkan Vekili Serdar Yalçıner'in de aralarında bulunduğu bir komisyon heykelin dikileceği yer ve heykelin yönü konusunda yeni yapılan Edirne Belediye Sarayı önünde inceleme yapmıştı.

Burada alınan karar sonucunda bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in heykelinin İstanbul yönüne dönük olması kararı alınmıştı. Burada alınan kararların ardından Fatih Sultan Mehmet'in heykelini taşıyacak olan kaidesinin yapımına başlandı. 3 metre yüksekliğinde olacak olan kaidenin iki gün içinde bitmesi beklenirken, 4 metre yüksekliğinde ki Fatih Sultan Mehmet'in heykelinin ise en kısa sürede yerine konması bekleniyor.

Bu arada, heykelin dikileceği olan yeni yapılan Edirne Belediye Sarayı bahçesinde de temizlik çalışmalarına başlandı. Alandaki önceden yapılan ve kalan beton ve taşlar kırılarak taşınırken, alanın çevre düzenlemesinin de yapılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 16:45:24
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 14:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?