1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Festival coşkusu hız kesmiyor

Trakya’da festival coşkusu hız kesmiyor. Bir çok festivali geride bırakırken Trakyalı bugünlerde Keşan ve İpsala Festivali’ne hazırlanıyor. Trakya Bölgesi’nde hasat mevsiminin sonlarına yaklaşılırken peş peşe düzenlenen festivaller bölge insanına bir yılın yorgunluğunu unuttturdu.

Ünlü sanatçılar Trakyalılara unutlamaz saatler yaşattılar. Festivaller sahnelerimizin ünlü sanatçılarını bölgemize getirdi. Özelikle Turistlerin güzergahındaki il ve ilçelerin festivallerinde turistlerde gönüllerince eğelenme imkanı buldu. Festivallerde coşkulu kalabalıklar türkülerle, şarkılarla coştu. Her biri İstanbul’un ünlü Yedikule veya Rumeli Hisarı konserleri kadar ilgi gördü ve aynı kalitede idi.

Bölgedeki il ve ilçeler peş peşe festivaller düzenleyerek yörelerinin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Her festival, bölge insanının eğlence kültürünü de genişletiyor. Türkiye’nin ünlü sanatçıları festival süresince sahne alarak insanımıza coşkulu anlar yaşatıyor.

19 Ağustos’ta başlayacak olan Keşan Festivali’nde İbrahim Tatlıses, Edip Akbayram, Suavi, Ebru Gündeş gibi dev isimler sahne alıyor. İpsala Festivali’nin konuk sanatçıları ise Mustafa Keser, Mustafa Yıldızdağ, Pınar Aylin, Soner Arıca ve Muazzez Ersoy. Daha önce yapılan festivallerde de ünlü sanatçılar sahne aldı.

Mehmet Aycan - Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 10:56:24
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 11:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?