3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Patrik Bartholomeos Edirne'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks mezhebine mensup cemaat ve Girit, Oniki Adalar, İtalya, Kanada, Yunanistan ve Bulgaristan'dan metropolitlerle birlikte Edirne'ye gelerek Kıyık Semti'ndeki kilisede yapılan ayine katıldı ve camileri ziyaret etti.

Edirne'nin Kıyık Semti'nde bulunan Sveti Georgi Kilisesi'ndeki ayinden önce bir konuşma yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, geçen yıl da Edirne'ye gelerek ayine katıldığını belirtti. Bartholomeos, "Bu sefer Girit, Oniki Adalar, İtalya, Kanada, Yunanistan ve Bulgaristan'dan metropolit arkadaşlarımızla yine güzel Edirne'ye geldik ve dualarımızı yapmak için bu mukaddes yerde toplandık.

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan milletlerinin karşılıklı birlik, sevgi ve barış içinde yaşamalarını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca siyasetten etkilenmeyen yerel yönetimler insanların, milletlerin hizmetinde her zaman başarılı adımlar atabilirler. Muhtelif dinlere ve kültürlere mensup olan insanların bir araya gelmesi ve işbirliği yapması için çalışmaktayız" dedi.

Bartholomeos, kilisede yapılan ayinin ardından kendisinden korkarak ağlayan bir çocuğu kucağına alarak öptü. Patrik daha sonra Selimiye Camii'ni ziyaret etti ve cami hakkında bilgi aldı. Patrik burada caminin kaç penceresi olduğunu sorarak ters laleyi inceledi. Cami görevlisinin camideki ses akustiğini gösterebilmek için okuduğu ezanı da dinleyen Bartholomeos, caminin ses akustiğine hayran kaldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 15:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?