3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Sel felaketi devam ediyor

Sağanak yağış ve Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç ve Tunca nehirlerinin taşmasının ardından, kentte yaşanan olumsuzluklar devam ediyor. Karaağaç Mahallesi'nde, Yunanistan'a ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi araç trafiğine kapatılırken, çiftlik evlerinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarıldı.

Yetkililer, Meriç Nehri'nin bin 300 metreküp/saniye olan su debisinin sabaha karşı 2 bin metreküp/saniyeye ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Edirne'den Yunanistan'a ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Yalnız askeri araçların kontrollü olarak geçişine izin verilen Lozan Caddesi'nde, hayvan barınakları, bağ evleri, çay bahçeleri ve ekili tarım alanları su altında kaldı. İçine su dolan çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi.
Bu arada Karaağaç Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullar, taşkın nedeniyle tatil edildi. Edirne Valiliği, okulların yarın da tatil olduğunu açıkladı.

Öte yandan, çiftlik evlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için bölgeye iş makineleri gönderildi. Vatandaşlar, iş makineleri yardımıyla kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 21:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?