3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Şüpheli variller zehirli çıktı

Uzunköprü Tren İstasyonu yakınındaki Değirmenciköy Deresi civarında bulunan şüpheli varillerin numune sonuçları pozitif çıktı. Varillerdeki atıklardan alınan numunelerin zehirli çıktığını doğrulayan Vali Nusret Miroğlu, "Maalesef sonuçlar pozitif geldi" diyerek, bölgede geniş bir kazı çalışması yapılacağını ve bulunan varillerin özel taşıma aracıyla İzmit'e gönderilip imha edileceğini söyledi.

Bir vatandaşın ihbarı sonucu ortaya çıkan ve 20'si plastik, 30'u da teneke olmak üzere 50 adet varil içinde bulunan atıkların zehirli olduğu sonucunu üzüntüyle karşıladığını söyleyen Vali Miroğlu, alandakı kazı çalışmalarının genişletileceğini ve bulunan varillerin de özel taşıma aracıyla imha edilmek üzere İzmit'e gönderileceğini söyledi. Edirne Valisi Miroğlu, "Bu varillerin kime ait olduğu yönünde herhangi bir tespit yok.

Jandarmanın bu yönde başlattığı tahkikat sürüyor. Alanda her türlü tedbir alındı. Yetkililer, suya karışmak suretiyle zarar verdiğini belirtti. Bu şekilde zehirleme tehlikesi mevcut. Bunun dışında şu an için herhangi bir tehlike söz konusu değil, halkımız endişe etmesin" diye konuştu.

Atıkların bulunduğu varillerin toprağa gömülmemesi, usulüne göre imha edilmesi gerektiğini kaydeden Miroğlu, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 13:52:15
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?