3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Trakya’ya yeni elektrik şebekesi

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Edirne’nin elektrik şebekesinin yeraltına alınmasını sağlayacak 46 milyon YTL’lik ihalenin, 24 Mart 2006 tarihinde Ankara’da yapılacağını bildirdi. Erdoğan, ihale sonucu Edirne’nin komple şehir şebekesinin yeraltına alınacağını söyledi.

Edirne’nin 3 ilçesi ile 63 köyüne elektrik sağlayan dağıtım merkezinin 1969 yılında yapıldığını ve açık işletme olduğundan dolayı sıklıkla arızalara yol açtığını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“1 milyon YTL tutarında bir yatırım ile yeni ve kapalı dağıtım merkezi yapıldı ve 25 Mart 2006 tarihinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın katılımıyla açılışını yapacağız. Edirne’de 3 ilçe ve 63 köye enerji veren eski dağıtım merkezi değişecek. 3 İlçe ve 63 köye dağıtım yapan eski merkezin daha önce TEYAŞ’a bağlı olduğundan, bakımını onlar tarafından yapılıyordu. Bir arıza anında Kırklareli’nin Babaeski ilçesinden müdahale için gelinmek zorunda kalınıyordu. Artık
bu merkeze TREDAŞ bakacak ve gerekli devir işlemi de yapıldı.”

TREDAŞ olarak 2005 yılında başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Erdoğan, bakımlar dışında şehir merkezlerinde elektrik kesintileri yaşanmadığını söyledi. Ahmet Erdoğan, ayrıca Edirne’de şehir merkezindeki şebeke yenileme çalışmalarına başlandığında güzel gelişimlerin olacağını sözlerine ekledi.


.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 17:38:14
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?