3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zehirli variller İZAYDAŞ'a gönderiliyor

Uzunköprü'de yol kenarında bulunan ve zehirli olduğu belirlenen 20 plastik varil ile 30 küçük teneke, özel kıyafetli ekipler tarafından poşetlenerek kamyona yüklendi. Atıklar, İZAYDAŞ'a gönderiliyor.
 
Değirmenci Köyü mevkiinde bulunan atıklar, 4 kişilik ekiple, özel poşetlere konularak lisanslı taşıyıcı firma olan Arı Tek Firması tarafından İZAYDAŞ'a götürülmek üzere teslim alındı. Bu arada CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, Uzunköprü Belediye Başkanı Ercan Çobanoğlu, Edirne İl Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül de bölgedeki çalışmaları izledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Rasim Çakır, "Varil meselesi ülke gümdemine düştükten sonra vatandaşlar daha duyarlı olmaya başladı. Buradan alınan numuneler İZAYDAŞ'a gönderildi, gelen rapor pozitif çıktı. Uzunköprü Kaymakamlığı ve güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda bu atıkların buraya nasıl ve kim tarafından atıldığı konusunda bir bilgi yok. Bu variller uzun süredir burada. Burada hayvanlar otluyor, insanlar geziyor, çocuklar geziyor, herkesin üzerine bulaşıyor. İnsanların üzerinde ne gibi bir tahribat yaptı bilmiyoruz. Varillerin içindeki atığın kimyasal olarak raporu da elimizde yok. Sadece genel bir hüküm olarak tehlikeli atık olduğu ifade ediliyor ama hangi kimyasal atık olduğu belli değil. O bakımdan bunlar net olmadığı için sadece variller değil, varillerin bulunduğu toprak da kazıyarak İZAYDAŞ'a gönderilecek" dedi.
 
Uzunköprü'de 20 Nisan 2006 tarihinde boş bir arazide bulunan 20 plastik bidon ile 30 küçük tenekenin içindeki maddelerden şüphelenen vatandaşların ihbarı üzerine yetkililer inceleme başlatmıştı. İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş.'ye (İZAYDAŞ) gönderilen numunelerin ''zehirli'' olduğu belirlenmişti.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 16:43:21
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?