20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Büyükşehir'den 100 bin öğrenciye eğitim seti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce, Büyükşehir olarak geçtiğimiz yıl öğrencilere 23 trilyon 350 milyar liralık eğitim yardımı yaptıklarını, bu yıl yardımların artarak devam ettiğini söyledi. Yeni eğitim yılında ilköğretim öğrencilerine 100 bin eğitim seti ile 67 bin okul çantası dağıtacaklarını ve 42 bin 500 üniversite öğrencisine vereceklerini ifade eden Başkan Vekili İdris Güllüce, 12’si Kağıthane İlçesi’nde 67 okulun tamirat ve donanım ihtiyaçlarını karşıladıklarına da dikkat çekti.

Gençlerin okuldan ve eğitimden uzak kalmamaları için Büyükşehir Belediyesi olarak olarak eğitime her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini dile getiren İdris Güllüce, 8 okul inşa ettiklerini ve 20 okul daha yapacaklarını kaydetti. Öğrencilerden morallerini yüksek tutmalarını ve başarılı olmalarını isteyen Güllece, “Sizler bin yıldır dünyayı idare eden bir milletin çocuklarısınız. Daha Amerika kıtasının nerede olduğu bilinmezken, dünyaya medeniyet, adalet, insanlık ve teknik gösteren bir milletin çocuklarısınız” dedi.

Öğrencilere, “Kendinizi lider adayı olarak görün. Kendinizi genelkurmay başkanı, vali, kaymakam, hemşire, öğretmen olarak görün. Bu ülkenin geleceği sizleriniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muasır medeniyeti geçeceğiz’ iddiasını ispatlamak zorundasınız” diyen Başkan Vekili Güllüce, velilere de şöyle seslendi; “Çocuklarınıza büyük bir milletin çocukları olduklarını hatırlatın. Onlara büyük adam muamelesi yapın. Onlara milletini, vatanını, bayrağını sevme ruhu verirseniz, bu ülkenin hiçbir engeli kalmaz. Türkiye’nin dünyada modern bir ülke olması sizin çocukları yetiştirme tarzınıza bağlıdır.”



Konuşmaların ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim öğrencileri için hazırlattığı eğitim paketlerinden onu, İdris Güllüce ve Fazlı Kılıç tarafından öğrencilere hediye edildi. Daha sonra onarımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan okulda incelemelerde bulunan Güllüce, 5-D sınıfının ilk dersine de girdi. Öğrencilere hangi meslekleri tercih edecekleri yönündeki sorusuna “Öğretmen, göz doktoru, tasarımcı” gibi cevaplar alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, “Hangi mesleği seçerseniz seçin; işinizin en iyisi olun” tavsiyesinde bulundu.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 19:01:23
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 11:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?