2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İnternet önkayıtlarına ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK’in 1 Eylül 2006 Cuma günü başlayan ve 93 kurs merkezinde 97 branşta eğitim imkanı sunan kursları büyük ilgi görüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’in (İSMEK) bu yıl ilk defa internet üzerinden de gerçekleştirilebilen kayıt sistemiyle İstanbullular sıra beklemeden ön kayıtlarını rahatça yaptırabiliyor. Kayıt döneminin ilk günleri olmasına rağmen bazı branşlarda kayıtlar dolmak üzere olduğundan kursiyer adaylarının en kısa zamanda başvuruda bulunması gerekiyor…

2005-2006 eğitim döneminde 170 kurs merkezinde 120 bin kursiyere eğitim imkanı sunan İSMEK, 2006-2007 eğitim yılını, 23 kurs merkezi daha açarak, İstanbul’un dört bir yanına yayılmış olan 193 kurs merkezi ile selamlıyor. Bu yıl 150 bin kişiye ulaşmayı planlayan İSMEK’in yeni dönem kayıtları, 1 Eylül Cuma günü başladı.

Kayıtların başladığı ilk günden bu yana kurs merkezlerine ve bu yıl ilk defa uygulanmaya başlayan internetten ön kayıt sistemi ile www.ismek.org’a yoğun ilgi gösteren kursiyer adayları, bazı branşlarda kayıtların erken dolmasına sebep oldu. Bu nedenle başvurmak isteyen adayların en kısa zamanda ön kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim, Bilgisayar Teknolojileri, Dil Eğitimi, El Sanatları, Türk-İslam Sanatları, Müzik Eğitimi, Sağlık ve Spor, Süreli Eğitimler gibi ana branşlarda eğitimler veren İSMEK’e 16 yaşından 80 yaşına kadar tüm yetişkinler kayıt yaptırabiliyor.

İSMEK'in eğitimlerinden faydalanmak isteyenlerin başvuru sırasında yanlarında bulundurmaları gereken evraklar;

Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik numaralı)
2 adet fotoğraf
Diploma fotokopisi (veya okur-yazarlık belgesi)

(Bu belge sadece şu branşlara başvuranlar için gereklidir: Gazetecilik, hasta bakıcılığı, yardımcı annelik, bilgisayar teknolojileri, Türkçe, ev hizmetleri, radyo programcılığı, diksiyon, sinema tv, girişimcilik.)



Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 19:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?