3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

İ.Ü. ‘27'inci Spor Şöleni’ için bir araya geldi

Türkiye’nin en eski ve en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi (İÜ) 17 fakülte ve 13 yüksek okulunun sporcularının katılımıyla düzenlediği Geleneksel Spor Şöleni’nin 27’incisini gerçekleştirmek için toplandı.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde yapılan toplantıda, İ.Ü Spor Birliği Klubü’nün yaptığı çalışmaların yanı sıra geleceğe yönelik çalışmaları da açıklandı.

Toplantıda yer alan İ.Ü Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, “ Üniversitemiz 17 fakülte ve 13 Yüksek Okulu’nun sporcularının katılımı ile gerçekleşecek 27. şölenimizin, üniversitemize ve ülke sporuna yarar getireceğine inanıyorum ” dedi.

Prof. Dr. Mesut Parlak, “Sporcularımız sporun her dalında yarışmalar yaparak rakipleriyle spor ahlakı içinde mücadele edecektir. Her zaman olduğu gibi bu yıl da centilmenlik içinde spor ve sporcu etiği ilkelerine bağlı kalınacağından şüphem yoktur.” diyerek sporun en güzel yanının kardeşliği, barışı, dostluğu pekiştirmesi olduğunun altını çizdi.

İki spor salonunun yeniden yapılandırılması ve hizmete sunulmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Parlak, Avcılar Kampüsü’ne bir yüzme havuzu, bir spor salonu ve birçok yeni tesisin en kısa süre içinde kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

Mesut Parlak, İ.Ü. Spor Birliği Kulübü’nün (İÜSBK) yaptığı çalışmalar sonucunda bir çok olumlu gelişmelere imza attığını, almış oldukları ödüller ve özellikle Basketbol Genç Bayan, Yıldız Bayanlar ve Küçük Bayanlar dallarındaki Türkiye şampiyonluklarının İ.Ü ailesi olarak herkesi gururlandırdığını ifade etti.

İÜSBK Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Yeşildere ise “Tüm bu sportif başarılarının yanında üniversitemizin ismini markalaştırmak ve kaliteli spor malzemeleri ile hediyelik eşya üretimini tüm üniversitemiz bileşenlerine sunarak büyüklüğümüzü bir kere daha göstermenin gururunu yaşamaktayız.” dedi.

Yeşildere, “Bu yıl yaptığımız bilgilendirme genel kurulunda belirttiğimiz bazı projelerimiz üzerinde çalışmaktayız. Her şeyden önce 27. Spor Şöleni’mizin spor etiğine uygunluk centilmenlik anlayışı içinde geçeceğinde eminiz” dedi.

Toplantıya, İ.Ü 27. Spor Şöleni Danışma Kurulu, İ.Ü Spor Birliği Yönetim Kurulu, Organizasyon ve Şölen Tertip Komitesi katıldı.

Mehmet Karademir - İÜHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 22:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?