20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Öğrenciler Güllüce'yi ziyaret etti

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Beşiktaş Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve okul aile birliği üyelerini makamında kabul etti.

2005 - 2006 Eğitim - Öğretim Yılı bugün törenlerle başladı. Beşiktaş Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve okul aile birliği üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce’yi Saraçhane Belediye Sarayı’nda ziyaret etti.

Yeni eğitim yılında öğrenciler ile öğretmen ve velilere başarılar dileyen Başkan Vekili İdris Güllüce, Büyükşehir olarak birçok okulun ve özellikle öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Makamına Hüseyin Aycibin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinden Hazal Şenel’i oturtan İdris Güllüce, öğrenciye Başkan olarak neler yapmak istediğini sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında tertemiz ve donanımlı okullar isteyen Hazal Şenel, “Ben belediye başkanı olsaydım, İstanbul’daki yeşil alanları çoğaltırdım ve çocukların kötü alışkanlıklardan kurtularak iyi yetişmesi için her mahalleye bir spor tesisi yaptırırdım” dedi.




Bunun üzerine Başkan Vekili İdris Güllüce Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve kendilerinin bütün imkanlarıyla eğitimin hizmetinde olduklarını hatırlattı. İstanbul’da bin mahalle bulunduğunu ve bir spor tesisinin 17 trilyon liraya malolduğunu vurgulayan Güllüce, “Öğretmenlerimizde çocuklarımıza özellikle uygulamalı matematik öğretmelerini rica ediyorum. Matematiği iyi kullanmak ve konuşurken söylediklerimizin matematiksel hesabını da yapmak zorundayız. Maalesef 70 milyonluk Türkiye’nin GSMH’sı 5 milyonluk Norveç’in yarısı kadar” diye konuştu.



Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Gülten Akyol’a Türk bayrağı ile İstiklal Marşı cd’si ve kaseti hediye eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce, öğrencilere birer okul çantası hediye etti. Misafirlerine çiçek de takdim eden Güllüce, öğrencilerle fotoğraf da çektirdi.

İdris Güllüce, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda okulların açılması nedeniyle düzenlenen törene katılarak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Güllüce’nin yeni eğitim yılı programı, Kağıthane Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek törenle devam edecek.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 12:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?