30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Şeker otobüs yolculuğu bitti

Şeker Otobüs Çocuk Etkinlikleri’nin serüveni, yazın sıcak günlerinde 17 Ağustos’ta Silivri’den başladı ve kış aylarına girmeye hazırlandığımız şu soğuk günlerde 15 Ekim’de Fatih’te sona erdi. İBB Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu müthiş etkinlik, bir gün bile ara vermeden, 60 gün boyunca İstanbul’unbir çok köşesini ziyaret etti.

Şeker Otobüs ekibi olarak “Bakalım, bu 60 gün boyunca bizi kaç kişi izledi” diye bir hesap edelim dedik ve biz bile inanamadık çıkan sayıya... Dile kolay, yaklaşık 30 bin minik arkadaşımızla buluşmuşuz. Ee bir o kadar da minik arkadaşlarımızın anne, babalarını göz önünde bulundurduğumuzda, bu sayı kat kat artıyor.

Şeker Otobüs geleneksel gösteri sanatlarıyla çağdaş eğlenceyi bir arada sunmayı hedefliyordu yola çıkarken. İki aylık yolculuğun sonundaki yoğun ilgi ve sevgiden de anlaşılacağı gibi hedefine de ulaştığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Büyükçekmece’den Üsküdara, Beykoz’dan Avcılara, Pendik’ten Eyüp’e, Silivri’den Şile’ye dek şehrin Avrupa ve Asya yakaları arasında mekik dokuyan Şeker Otobüs, şimdi yok olmaya yüz tutmuş temaşa sanatlarımızı yaşatmayı başarmanın keyfini yaşıyor.

Kuklası Cin Ali ile fanatikleri de dahil olmak üzere illüzyonlarıyla tüm çocukların aklını başından alan Ertuğrul Işınbark nam-ı diğer Sihirbaz Madrake; muhteşem şovuyla usta gösteri palyaçosu Palyaço Muhteşem; izleyenlerin kalbini heyecandan durma noktasına getiren baba-oğul akrobatlar Can-Cem Soykök; ateşle kurduğu tüyler ürpetici ve aynı ölçüde de zarif dostlukla Ateşbaz Seko ve finalde de, hava kararınca sahne alıp belki de tüm bu etkinliklerin temel gayesi olan minik İstanbul’lulara geleneksel seyirlik oyunumuz Karagöz’ü başarıyla seyrettirmeyi başaran Ramiz- Ayfer –Ali can Balakin ve son haftalarda perdeyi devralan Hasan Hüseyin Karabağ Şeker Otobüs’ün şeker sanatçı yolcularıydı.

Evet, yedi tepeli bu büyülü şehirde 60 ilçeye uğrayıp bazen kavurucu sıcaklar, bazen de sürpriz sağanak yağmurlar eşliğinde çocuklara ve büyüklere geçmiş zaman kumpanyalarının, çadır tiyatrolarının, gezici sirklerin coşkusunu hatırlatan ve yaşatan Şeker Otobüs Çocuk Etkinlikleri bu sezonun son gösterisini; 21 ekim Cuma günü saat; 16:30’da İBB Florya Sosyal Tesislerinde yetim çocuklara verilecek iftar öncesinde gerçekleştirilecek. Böylece 2005 yılı gösterilerine anlamlı bir nokta koyacak...
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 04:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?