20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Sokak çocukları iftarda

Bir dönem sokak çocuğu olarak bilinen gençler, şimdi gelecek adına ışık saçıyor. İSMEM’de eğitim gören gençler oruçlarını Gözdağı Sosyal Tesisleri’nde açtı.

Ramazan’ın manevi havasını, Sokak Çocukları Meslek Edindirme Merkezi (İSMEM)’de kalan gençlere hissettirmek ve onları toplumla kaynaştırmak için iftarlar düzenleniyor. Bu iftarların ilki, Gözdağı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Oldukça neşeli bir havada gerçekleştirilen iftar yemeği, yemeğe katılan öğrenciler ve personel tarafından memnuniyetle karşılandı.

Geçen Ramazan’ı dolu dolu geçiren İSMEM, bu yıl da Ramazan için bütün hazırlıklarını tamamlamış durumda.

16-20 yaş arası, sokakta yaşayan, toplum ya da aile tarafından ihmal edilmiş, süregelen madde bağımlılığı olmayan erkeklere meslek edindirip işe yerleştirmek; zarar veren ve tüketen bireylerden, yaşadıkları topluma katkısı olan bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan İSMEM bu hedefine adım adım yaklaşıyor.

İSMEM’de kalan 72 öğrenci hem mesleki eğitimlerine hem de örgün eğitimlerine devam ediyor. Örgün eğitimlerine; okuma-yazma, ilkokul, ortaokul, lise ve aday sınıfı olmak üzere beş ayrı sınıfta devam eden öğrenciler; mesleki eğitimlerine ise bilgisayarlı muhasebe, terzi, berber, inşaat, bahçıvan, elektrik, boya-kartonpiyer, marangoz, sıhhi tesisat, aşçılık, elektronik, mekanik ve otomasyon olmak üzere 13 ayrı alanda devam ediyorlar.

Örgün eğitimde öğrenciler haftada 24 saat ders görüyorlar. 4 öğrenci üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Mesleki eğitimde ise 5 öğrenci işe yerleştirdi. 27 kalfa ise işe yerleştirilmek üzere hazır durumda.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 06:33:28
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 06:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?