20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Üniversitelerin güvenliği masaya yatırıldı

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul'daki üniversitelerin rektörleri, valilikte biraraya gelerek üniversitelerin güvenliğini masaya yatırdı. Toplantıda, Vali Muammer Güler'in yanı sıra 23 üniversite rektörü hazır bulundu.

2005-2006 eğitim-öğretim yılında üniversitelerde alınması gereken güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Üst düzey emniyet görevlilerinin de hazır bulunduğu toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Güler, "Bugün üniversite rektörlerimizle bir toplantı yaptık. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında üniversitelerde alınması gereken güvenlik önlemlerini konuştuk. Valilikçe üzerimize düşen görevler nedir, bunlarla ilgili rektörlerimizle değerlendirmede bulunduk. Toplantının nedeni, suç teşkil eden olumsuzlukların ortadan kaldırılması" dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ise, "Geçen yıl göreve geldiğimizde üniversitelerimizde birtakım sıkıntılar olmuştu. Bu yılın sorunsuz olacağına inanıyorum. Gelen öğrencilerimiz, öz çocuklarımız gibidir. Aileler bu konuda hiçbir kuşku duymasın. Ulus olarak çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. Demokratik bir ülkeyiz ve bundan da ödün vermeyeceğiz. Bu görüşün karşısında olanlar bulunabilir. Ne pahasına olursa olsun, kardeşçe ve güven içinde devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 13:28:51
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 13:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?