19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET
Belediye Sayfaları

CHP NİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜ HAREKETİ

İstanbul -The Marmara Hotel' de CHP İstanbul Olağanüstü Kurultay Komitesi tarafından Basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, santaçılar, profesörler, İstanbul Kurultay delegeleri, çeşitli illerin Kurultay delegeleri, eski il ve ilçe başkanları, birçok partili katıldı.

3 Temmuz 2004 te yapılacak olağanüstü kurultayın bir " taktik " olduğunu öne süren CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci " Bu, seçimli kurultayın önünü kesmek ve partimizde kurumsallaşacak demokratik yapılanmanın boynunu kırmak için Genel Başkan tarafından düşünülmüştür. " diye konuştu.

İstanbul Olağanüstü Kurultay Komitesi adına yapılan ortak açıklamada da " CHP nin sürekli küçülen dar bir hizip partisi haline getirilmesini içimize sindiremiyoruz. 3 Temmuz 2004 te yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayının Ankara'dan 27 Km uzaklıktaki Esenboğa'daki Büyük Anadolu Otelinde  basına açık olarak yapılmaması ve sadece Kurultay Delegelerinin Otele girebileceğini üzüntüyle karşılıyoruz. " ifadesine yer verildi.

Celal Doğan ise yapılacak Olağanüstü Kurultay'ın çöl'de bile yapılması halinde, demokrasiye gönülden bağlı  yüzbinlerce partilinin geleceğini ve o çöl'de çiçeklerin açacağını ifade etti.   

 

Kenthaber- Beşiktaş/ İSTANBUL
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 21:36:38
Güncelleme :20 Haziran 2004 Pazar 22:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?