17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET
Belediye Sayfaları

SİYASİ POLEMİKLER ZARAR GETİRİR !

Yerel Seçimlerin yaklaştığı bugünlerde, siyasi parti başkanları oy toplama çalışmalarını  yoğun bir şekilde sürdürüyorlar.

Siyasi Parti Başkanların'ca yapılan mitinglerde, özellikle  İktidar partisi (AKP) ile ana muhalefet partisinin (CHP) birbirlerine karşı sataşmaları  hızla devam etmektedir. (maaşın kaç para? maaşın yetmiyorsa namerde muhtaç etmeyiz! Borsada hisse senedi oynuyorsun! Oynamıyorum!   vb...)

Bu sataşmalar bize 1970' li yılları hatırlatmaktadır. O dönemlerde seçimlerden önce siyasi parti başkanları birbirlerini suçlar ve seçim hararetini arttırırlardı. Sonunda ne oldu? Yine ülkemiz ve Ulusumuz  zarar gördü? Ekonomik, siyasi ve sosyal alanlada 20-30  yıl geriye gitmedik mi? O dönemlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu ilkelerden milliyetçilik kavramı ayaklar altına alınarak , ulusal bütünlüğümüz zarar görmedi mi? Bütün bu yaşananlar hala ders olmadı mı?

Aradan 30-34 yıl geçmesine rağmen AKP Genel Başkanı ERDOĞAN ile CHP Genel Başkanı BAYKAL arasıdaki siyasi polemik, milletimizin tasvip etmediği bir ortama doğru ilerlemektedir.

Bu tür eski siyasi anlayış içinde süregelen kişisel sataşmaların oy avcılığından başka birşey olmadığı da gerçektir. Bu sadece Ulusumuza zarar vermekten öteye gitmemiştir.  

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda yeni siyaset anlayışı;  siyasi, ekonomik ve sosyal hayatta çağdaş projelerin ortaya konulmasını gerektirir. Ve ülkemizin dinamik ideali olan ulusumuzu muasır medeniyet seviyesine yükseltmek olmalıdır.   

Milletimiz şikayet mercii değildir! Bilakis laf değil, çözüm istemektedir! Milletimizin artık eski siyaset anlayışı içinde olanlardan çok daha çağdaş düşündüğünün bilinmesi gerekmektedir. Siyasetçilerin de bunun bilincinde olması gerekiyor?   

Lütfen ! Oy almak uğruna milletimize birbirinize söylediklerinizi ve yaptıklarınızı değil, ülkemiz için ne yapacağınızı ve milletimizin refah düzeyini nasıl  yükselteceğinizi anlatın !  Son söz milletindir.

 

Gökçen ŞENYİĞİT

gsenyigit@e-kolay.net

 

 

 

 

 

Gökçen ŞENYİĞİT- Beşiktaş /İSTANBUL
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 23:38:45
Güncelleme :10 Mayıs 2004 Pazartesi 17:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?