7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye’den çevre dostu çalışma

Kırklareli Belediyesi yeşil alanları korumak için bir çalışma başlattı. Vilayet Meydanı'ndaki yeşil çim alanlar resimli uyarı tabelalarıyla donatıldı.  

Resimli uyarıcı tabelalar, halkı bilinçlendirmek ve çevreye zarar verilmesini önlemeyi amaçlıyor. Kırklareli halkının beğenisini toplayan bu çalışma, il dışından gelenlere de örnek oluyor. 

Resimli uyarı tabelalarında; temiz bir Kırklareli için el elele, çimlere basmayınız, kabuklu yiyecek yemeyiniz, çiçek dalında güzeldir, çekirdek kabuklarını yere atmayın, yerlere tükürmeyin gibi çok sayıda yazı ve bu yazıları simgeliyen resimler bulunuyor. Kırklareli Belediyesi amblemi yer alıyor. Yapılan bu çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Kırklareli halkı, bu tabelaların Kırklareli’ndeki diğer bölgelere de konulması gerektiğini söyleyerek “Kırklareli Belediyesi çevremizin temiz tutulması açısından elinden gelen her türlü çalışmayı yapıyor. 

İlimizin en kalabalık bölgeleri arasında yer alan Vilayet Meydanı’nda Kırklareli Belediyesi’nin böyle bir çalışma yaparak halkı bilinçlendirmesi çok güzel bir olay. Bu uyarı resimli uyarı tabelalarından ilimizde kalabalık durumda olan diğer bölgelere de konulması gerekiyor.

 Çevremizde kurallara uymayarak etrafı kirleten çok sayıda vatandaşımız var. Yapılan bu çalışma ile çevre kirliliğinin en aza indirileceğini düşünüyorum” dediler.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 17:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?