7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Odalar'dan Bulgaristan'a çağrı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Buzol’un Bulgaristan vizesi konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarına, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Çarıkçı’nın ardından, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve Kırklareli Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fuat Şeker’den de destek geldi.

Bulgaristan’a vize konusunda büyük sıkıntıların yaşandığı ortaya çıkmaya başladı. Kırklareli Ticaret Odası Başkanı Hasan Buzol’un, "Bulgaristan vize politikasını yeniden gözden geçirsin" şeklindeki açıklamalarının ardından, Lüleburgaz Ticaret Odası başkanı Naci Çarıkçı görüşlerini dile getirdi. Çarıkçı, aynı sıkıntıyı kendilerininde yaşadığını belirterek, "Daha doğrusu bu konuda sıkıntı yaşamadığını söyleyen bir odaya rastlamadım" dedi.

Son olarakta, aynı konudan şikayetçi olan Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fuat Şeker, "Bulgaristan’a vize almak için tam 3 ay bekledik. İlişkilerin gelişmiş olduğu bir dönemde bu durumu talihsizlik olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Bu konudaki en enteresan açıklama ise Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’den geldi. Altıntel, "Sel felaketi ile ilgili olarak Edirne’deki başkonsolosluk bizden yardım kampanyasına destek vermemizi istedi. Pakistan ve başka konularda bir çok yardım organizasyonuna işteraklerimiz vardı. Gerektiğince yardıma katılamadık. Bundan dolayı olsa gerek, vize konusunda bizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Bulgaristan ile vize konusunun ne şekilde sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 16:39:05
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?