6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Emniyet'ten bayram tedbirleri

Kırklareli halkının Kurban Bayramını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü 06 -15 Ocak 2006 tarihleri arasında ek tedbirler aldı. 

Emniyet Müdürlüğünün aldığı ek tedbirler şöyle: 
Kurban Bayramı öncesi ve Bayram Süresince halkımızın yoğun olarak bulunacağı caddelere, Banka civarlarına, alış veriş merkezleri civarlarına, pazar yerlerine ve kurbanlık alım satımı yapılan yerlere; hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, kapkaççılık, sahtecilik vb. olaylara karşı resmi ve sivil kıyafetli olarak yaya devriyeler çıkarılacak.

Asayiş ve Önleyici Hizmetler Ekiplerine personel takviyesi yapılarak sorumluluk bölgelerini sürekli kontrol altında tutmaları sağlanacak.

Bayram nedeniyle yoğun olarak alış veriş yapılacak bölgelerdeki caddelerde ve kurbanlık alım satımı yapılan yerlerde resmi ve sivil ekipler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımızın da bu gibi yerlerde oluşacak yoğun kalabalık nedeniyle yankesicilik, kapkaççılık, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahte para olaylara karşı dikkatli olmaları, tanımadıkları veya tereddüt ettikleri döviz cinsinden paraları alışverişlerinde kabul etmemeleri önem taşımaktadır.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak araç trafiği ile ilgili olarak; İlimizde otogar çevresi ile trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve şehirlerarası karayollarında alınan trafik önlemleri arttırılmıştır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazaya sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için; trafik kurallarına titizlikle riayet etmeleri, uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında kış şartları dikkate alınarak zincir, takoz, çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları büyük önem arz etmektedir.

Bayram sabahı kılınacak Bayram Namazı süresince camilerde ve vatandaşlarımızın yakınlarının ve tanıdıklarının kabirlerini ziyaret amacıyla gidecekleri Mezarlık çevresinde Arife Günü dahil asayiş yönünden yeteri kadar personel görevlendirilecek.

2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu ve bu kanuna göre hazırlanan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği; ülkemizde kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi Türk Hava Kurumuna ait olduğundan; kurban derileri ve bağırsaklar bu kurum tarafından yetki verilmiş kişilerce toplanacaktır. Müdürlüğümüzce deri toplayan araç ve kişiler üzerinde gerekli kontrolleri yapmak üzere yeteri kadar ekip görevlendirilmiş olup, yasalara aykırı hareket ederek izinsiz Kurban derisi ve bağırsak toplayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 16:27:30
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?