7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Pazarda tavuk satışına yasak

Kuş gribinin Türkiye genelinde yayılmasıyla birlikte Kırklareli’nde köy tavuğu, hindi, kaz ve ördek gibi kanatlı hayvanların ve yumurtalarının satışı yasaklandı. Entegre tesislerde üretilen yumurtaların pazarlanmasında ise herhangi bir kısıtlamanın olmadığı öğrenildi.

Kırklareli Valiliği ve belediye başkanlığı tarafından alınan kararda, kuş gribi nedeniyle pazarlarda açıkta satılan her cins tavuğu, hindi, kaz ve ördek gibi kanatlı hayvanlarının ve yumurtalarının satışının ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirildi.

Kuş gribinin ortaya çıkması, birçok vatandaşın kuş gribi teşhisi ile hastanelere kaldırılması ve hatta ölmesi vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturmaya devam ediyor. Her ne kadar Kırklareli’nde kuş gribi vakasını bugüne kadar rastlanılmadıysa da ilgili ve yetkililer olası bir kuş gribi vakasına karşı gerekli önlemleri alarak ilimizde ikinci bir emre kadar kanatlı hayvanlarının ve yumurtalarının satışını yasakladı.

Vatandaşlarının bu konuda daha dikkatli olması için de Kırklareli Belediyesi tarafından her gün belirli aralıklarla Belediye hoparlörlerinden anonslar yapılıyor.

Vatandaşlarında yapılan uyarıları dikkate alarak, kanatlı hayvan ve yumurta almayacakları bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 13:30:22
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?