2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kırklareli valisini uğurladı

Tekli kararname ile Merkez Valiliği görevine alınan Kırklareli Valisi İsmet Metin, önceki günKırklarelili vatandaşlar tarafından gözyaşları içerisinde uğurlandı. Uğurlama törenine sivil toplum kuruluşları, siyasi parti başkanları, oda başkanları, daire müdürleri, ilçe kaymakamları kırsal ve kentten vatandaşlar ile eski Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin’de katıldı.

Gözyaşları içerisinde bir konuşma yapan Vali İsmet Metin, Kırklareli’nden, birçok güzelliği paylaşarak görevini tamamladığını söyledi. Metin, "Bu hükümet döneminde görev yaptığı sürece Mustafa Kemal'in yerinde oturan onurlu Cumhurbaşkanının teveccühü takdiri ile görevini sürdürdüm.. Bu nedenle milletimi ve devletime olan bağlılığımı teyit ederek görevimi tamamlıyorum. Bunun gururu bana ve Kırklarelililere yeter. Kırklarelililer, ülkemin en çağdaş, en aydınlık ve kültürlü insanlarından biridir. Kırklareli halkının yapamayacağı şey yoktur.

Cumhuriyetin kalesi, Mustafa Kemal'in sevdalısı ve bu şüheda toprağının bekçisi olarak ilelebet Türkiye’nin hak kazanmış bir halkıdır Kırklareli, onun için ben yaşadığım sürece size olan saygımı, sevgimi ve muhabbetimi sürdüreceğim" dedi. 

Metin konuşmasına şu şekilde devam etti, "Şu anda bu bahçede saygıyla minnetle sizleri anacağımızı bilmenizi istiyorum. Köylüsünden kentlisine, İş adamından tüccarına ve her sınıf vatandaşla olan saygımızı sevgimizi paylaşan Kırklarelililer'in bu büyük duygulu ve anlamlı birlikteliğini yaşadığımız sürece her zaman anacağız. Dün Hakim Erol bey bir şey söyledi. Ben devamlı oruç tutamıyorum, devamlı seferi vaziyetteyim, dedi. 41 yıl boyunca da biz seferi olduk. Seferilikten kasıt şudur. Hareket ve sürattir. Bunlar çok önemli iki unsurdur. Ulu Önderin 10. yıl nutkunda ifade ettiği gibi bizim milletimizin tek ihtiyacı çağdaş medeniyeti yakalayabilmek için mutlaka sürat ve harekete ihtiyacı vardır. Değerli İl Genel meclisi üyeleri ile yarım kalan çalışmalarımızı tamamlamaya çalıştık. Bu nedenle huzurlarınızdan anlımız ak, başımız dik bir vaziyette ayrılıyoruz.

Ben görevimde 41 yıl boyunca halkımın yanında olmaya çalıştım. Buradan ayrılırken de halkımla beraberim. Bana bu duyguyu yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. İzin verirseniz sizlerle köy kasaba kahvesinde çay içmeye çalışacağım. Bana gösterdiğiniz duyguyu kalan ömrümde de paylaşmaya çalışacağım. Burası yüksek ekonomik potansiyeli olan, tarımı, turizmi, sanayisi büyük bir il. Kırklareli en geç 10 en yakın 5 yıl içinde Türkiye’nin yıldızı olmaya aday olan bir il.

Sizden tek dileğim barajlardan ve yer altı sularından yararlanma olanağı,%12 olan toprakların sulanabilir hale getirilmesidir. Tarih boyunca üzümcülüğün, bağcılığın, hardaliyenin beşiği, Atatürk’ün emanetine sahip çıkılarak başta hardaliye olmak üzere bununun yeniden ihyasını sizden bekliyorum. Bağcılar birliğine de ayrıca teşekkür ederim.
Türk Ocağı olarak ifade edilen ve bugüne kadar restore edilmeyen binanın İl Genel Meclisinin restore kararı alması Mustafa Kemal’e olan saygılarını göstermeleri benim İl Genel Meclisine gösterdiğim en büyük saygımın işaretçisidir. Bu binanın projesi bitti. Eğer Kırklarelililer de davet ederse açılışa gelmekten son derece memnun olurum. Buraya gelen gönül dostlarım, Kırklareli halkı şen esen kalınız Ben eşim ve çocuklarıma gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı sizlere saygı sevgi, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz".

Vali İsmet Metin’in konuşmasından sonra Atatürkçü Düşünce Derneği, Anap, CHP, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, DSP, Diş Hekimleri Kırklareli İl Temsilciliği, DYP, İP, Kırklareli Eczacılar Odası, Kırklareli Tabipler Odası Kırklareli hareketi Derneği, TEMA, MHP, Tüm Emekliler, Ticaret Borsası, Türk Hava Kurumu, TMMOB ve Bis 39 tarafından ortak bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi, "20 Eylül 2004 tarihinden itibaren Kırklareli’nde Kırklareli Valiliği görevini sürdüren ve gelişinden itibaren yaptığı çalışmalar ile beklenilenin üzerinde bir eforla izlediğimiz Sayın Valimiz İsmet Metin’e sahip çıkılması gerektiğine inanan bizler bir açıklama kararı aldık. Valimiz İsmet Metin Kırklareli’ne kent vizyonu kazandırmasının yanı sıra kırsal kesimdeki insanlarımızın sorunlarına eğilen ve 40 yıldır gidilmeyen köylere bizzat giden ve çeşitli hizmetler götüren yapısı ile insanımızın kalbinde en sıcak köşelerden yer tutmasını bilmiştir. İl merkezinde ve ilçelerinde yaptığı çalışmaları bir yıl gibi bir zaman dilimine sığdırmaya çalışan Valimiz İsmet Metin 2 ay sonra yaş haddinden emekli olacaktı. Beklenen oydu ki son görev yeri olan Kırklareli’nden emeklilik yaşamına uğurlanacaktı. Ama öyle olmadı. Devlete ve topluma hizmet etme anlayışı ile iktidar sahiplerine ve yerel temsilcilerine itibar görmediğinden olacak, 60 gün daha tahammül gösterilemedi. 65 yaşındaki bir devlet adamını meslek hayatının son günlerinde incitme pahasına bu icraat bilerek ve isteyerek yapıldı. Kamu yönetimi yasası ile yerel yönetime ağırlık vereceğini söyleyen iktidar tam tersini yapıp yerel yönetimin başı olan valinin yetkilerine müdahale ederek, merkezden yönetimi daha da etkin bir şekilde sürdüreceğini açıkça sergilemiş ve valimizin il genel sekreter atamasına izin vermemiştir. Kendisini uğurlarken kültür merkezinin tamamlanması konusundaki çabalarını, dereköy yolundaki metem binansın fakülte yapılması için üniversiteye tahsisi konusundaki gayretlerini ilçe ve köy yollarımızı fidanlar ile donatılmasını yıllar sonra yapılan düzenlemeler sonucunda il merkezine girişteki çalışmalarını, dereköy ve demir yolunun ıslah çalışmalarını unutmayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan valimizi güle güle derken bundan kendisine ve ailesine mutlu, huzurlu bir yaşam gerçirmesini diliyoruz”

Konuşmasının ardından Boyacılar Başkanı Ayhan Gülhane, Vali ismet Metin'e göz yaşları içerisinde Ulu Önder Atatürk’ün çerçeveli bir resmini hediye etti.

Metin’de geçmişte yaşadığı bir anısını göz yaşları içerisinde vatandaşlar ile paylaşarak şunları söyledi: “Yıllar önce Kaymakam iken memlekete izne gittiğimde babamın yaşıtı bir kundura boyacısına ayakkabı boyatıyordum. Kunduracının önüne geldiğimde kunduracı başını kaldırıp bana “Senin baban iyi adamdı” demişti.

Kırklareli’nden ayrılırken bir muhterem yurttaşımı bir kundura boyacısı arkadaşımın elinden Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı'ndaki kalpaklı resmini almak babam için söylenen sözlerden daha kıymetlidir. Kırklareli’nin yüce insanlarının simgesi olan bu vatandaşımı ve yurttaşımı hiçbir zaman unutmayacağım ve sizleri de unutmayacağım.”

Konuşmaların ardından Vali İsmet Metin ve eşi Nurşen Metin gözyaşları içerisinde Ankara’ya uğurlandı. Uzun bir konvoydan oluşan topluluk Vali Metin ve eşini otoban girişine kadar uğurladılar.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 14:07:39
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 11:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?