2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sokaklar köpek sürülerine kaldı

Kırklareli'nde, sürü halinde dolaşan başıboş köpekler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Köpekler sürü halinde mesai saatlerinde ve gece geç saatlerde her an her yerde vatandaşların karşısına çıkarak korkulu rüyaları olmaya devam ediyor. Bölgede başıboş olarak bırakılan köpekler bölge insanında karaciğer kistinin oluşmasına neden olduğundan dolayı halk tepkili. Vatandaşlar biran önce önlem alınması için yetkilileri görev başına çağırıyor.

Kırklareli Valiliği ve Belediyesi tarafından başlanıp kısa sürede bitirileceği belirtilen sokak köpeklerini koruma ve bakım merkezinin tamamlanmaması nedeniyle, sokaklarda dolaşan sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, koruma ve bakım merkezinin bitirilerek, başıboş köpeklerin toplanacağı günü dört gözle bekliyor.

Sayıları her geçen gün artan ve sürü halinde dolaşan sokak köpekleri, Kırkalerli halkını tedirgin ediyor. Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlar, sokak köpeklerinden kurtulmak için yetkililere çağrıda bulunarak, "Bu köpeklerin Kırklareli'nden çıkartılması için birinin zarar görmesi mi lazım? Yaşlılar ve çocuklarımız, şehrin işlek cadde ve sokakları dahil olmak üzere, her tarafta sürü halinde gezen köpeklerden dolayı evden çıkamaz duruma geldiler. Yetkililerden isteğimiz, bu köpeklerin bir an önce şehir merkezinden uzaklaştırılmasıdır" diye konuştular. Vatandaşlar, köpeklerin aniden araç önlerine çıkması nedeniyle, sürücülerin de zaman zaman trafikte zor anlar yaşadığını belirttiler.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, köpeklerin yanısıra mahallede başıboş dolaşan atlardan da şikayetci. Vatandaşlar, atların mahallede oyun oynayan çocukları ezmelerinden korktuklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 13:34:43
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 10:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULLAH GÖK IP: 85.107.38.xxx Tarih : 23.04.2006 22:16:50
KIRKLARELI BELEDİYESİ UYUMASIN KÖPEKLERE BARINAK YAPARAK SAHIP ÇIKSIN YOKSA VATANDAŞTAN OY ALAMAZ .