3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

BP Gaz'dan büyük yatırım

BP Gaz tarafından 4.5 milyon dolarlık bir yatırımla Kocaeli Yarımca'da inşa edilen yeni LPG Depolama Terminali, bugün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

BP Gaz, depolama tanklarının üstü tamamen toprakla örtülü olan yeni LPG Terminali ile, Türkiye'de Yarımca sanayi bölgesinde bir ilke imza atmış oldu.

BP Gaz Yarımca LPG Depolama Terminali'nin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene BP Gaz yöneticileri ve yerel yöneticiler katıldı. BP LPG İş Ünitesi Lideri Frank Mastiaux törende yaptığı konuşmada, "LPG İş Ünitesi olarak, BP'nin marka değerlerini, faaliyette bulunduğumuz tüm ülkelere taşıyoruz. Bu yatırımımızla, Sağlık-Emniyet-Çevre-Güvenlik (SEÇ-G) platformunda önderliğimizin ve markamızın altını bir kez daha çizmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Bu proje tümüyle BP'nin marka değerlerini yansıtmaktadır: Yenilikçi olmak, temiz enerji kaynakları sunmak, gelişime yönelik yatırımlar yapmak ve performansa odaklanmak. Tesisimiz Türk LPG sektörüne en iyi şekilde hizmet ederken, BP Gaz Türkiye, LPG sektöründeki yatırımlarına devam
etmektedir" dedi.

Yarımca'da gömülü tanklardan oluşan, yeni ve yüksek kapasiteli LPG Depolama Terminali'ni hizmete açtıklarını hatırlatan Mastiaux, "Tümüyle SEÇ-G ilkelerine uyumlu şekilde inşa edilen tesisimiz, sektöre yenilik getirmiştir. Yeni yatırımımızla, LPG sektörünün emniyet standartlarının yükseltilmesine öncülük edeceğimize ve örnek oluşturacağımıza inanıyorum. Ürün ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren BP Gaz Türkiye, SEÇ-G ilkelerine bağlılığını her alanda sürdürecektir" diye konuştu.

4.5 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen BP Gaz Yarımca LPG Depolama Terminali'nin toplam kapasitesi 4 bin 500 metreküp (LPG tanklarından biri 3 bin 500, diğer ikisi 500'er metreküp. 3.500 metreküp hacme sahip tank Avrupa'da sadece Hollanda'da bulunuyor). Tesisin altyapısı, toplam kapasitenin ek yatırımlarla 14 bin 500 metreküpe kadar çıkarılabilmesine uygun olarak hazırlandı. 5 kara nakliye tankerine hizmet edebilecek dolum peronu bulunan Terminal'den Mix LPG, Propan ve Otogaz dolumu yapılıyor. Yapımında 4 ayrı müteahhit firmanın çalıştığı BP Gaz Yarımca LPG Depolama Terminali'nin inşaatı, ön mühendislik çalışmaları hariç, 1.5 yılda tamamlandı.

Kasım 1997'de kurulan BP Gaz Türkiye, 35 bin metrik-ton'luk Dörtyol Terminali ile, Türkiye'de özel sektöre ait en büyük ithalat terminali ve rafinaj kapasitesine sahip bulunuyor. BP Gaz Türkiye, tüp gaz, dökme gaz, otogaz, kokusuz gaz ve LPG üretiminin yanısıra, LPG ticareti ve depolama alanında faaliyet gösteriyor. Son 6 yılda kapasitesini iki misli artıran, tüp gaz ve otogaz bayi ağını hızla yaygınlaştıran BP Gaz, 1 Ağustos 2003 itibariyle Ocakgaz A.Ş. ve yan kuruluşu Öztek Metalurji ve Kimya San. A.Ş. (Tekgaz) ile birleşerek, Türk LPG sektörünün en büyük dört firmasından biri oldu.

BP Gaz, 2003 yılında, 3 kalite belgesini (ISO 9001:2000, OHSAS 18001, ISO 14001) aynı zamanda alan tek LPG şirketi olma özelliğine de sahip. BP Gaz, son olarak 1.4 milyon dolarlık ek yatırım ile Yarımca Dolum Tesisi kapasitesini yüzde 120 artırdı.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 23:03:29
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 23:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?