17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Karamürsel'de işçilerle belediye anlaştı

Karamürsel Belediyesinde 115 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Karamürsel Belediye Başkanlığı adına Yerelsen ile Belediye İş Sendikası Kocaeli 2 No.lu Şube Yönetimince sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, başkan Yıldırım’ın devreye girmesiyle geçtiğimiz hafta içerisinde anlaşmayla sonuçlanmıştı

Karamürsel Belediyesi adına sözleşme görüşmelerini yürüten Yerel-Sen ile Belediye-İş Kocaeli 2 No.lu Şube Başkanlığının görüşmelerinde Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın işçilerin sosyal ve demokratik haklarının korunması konusunda işçilerden yana tavır alması neticesinde, yapılan sözleşme görüşmeleri toplantısında anlaşma sağlanması Belediye çalışanlarını mutlu etti.

Belediye Meclis salonunda yapılan Toplu İş sözleşmesi imza törenine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcılar Ali Karacan, Erdoğan Özdemir, Nezahat Aydınlı, Belediye Daire Müdürleri, Birim Amirleri, Yerel Sen temsilcileri, Yerelsen Başkan Vekili Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Av. Halil Üstündal, Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Ali Kılıç, Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Özkan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Şar, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kantaş, İşyeri Temsilcisi Fahrettin Akçil katıldılar.

Yapılan Toplu İş sözleşmesinin imza töreninin öncesinde bir konuşma yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım “Bu gün burada bir ilki daha yaşıyoruz. Karamürsel’de bir ilki daha gerçekleştirmenin haklı mutluluğunu yaşıyorum. Yeni kurulan ve kurucu üyeleri arasında olduğumuz işveren sendikası olan Yerel-Sen ile Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şubesi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda en objektif, her iki taraf için seviyeli görüşme süreci sonunda en uygun şartlarda anlaşmaya vararak Kocaeli’de bir ilki daha gerçekleştirdik.

Bu sözleşmenin diğer Belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum. Türkiye genelindeki Belediyelerin durumları ortada. Bu şartlara rağmen eldeki imkanları en pozitif çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Karamürsel Belediyesi olarak içinde bulunduğumuz şartlara rağmen bütün imkanlarımızı kullanarak, büyük fedakarlıkla ilçe halkına hizmet eden işçilerimizi mağdur etmemeye, hak ettikleri ücreti vermeye çalıştık. Yeni kurulan işveren Sendikası Yerel-Sen ile Belediye –İş Sendikası arasında imzalanan bu sözleşmenin yalnız Kocaeli’de değil Türkiye genelinde de örnek olacağını düşünüyorum. Gönül daha fazlasını vermek istiyor. Fakat gerçekleri görerek, günümüz Türkiye’sinin gerçekleri doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Belediyemizin içinde bulunduğu şartların iyileşmesi durumunda, bu iyileşme aynı şekilde işçilerimize yansıyacaktır. Sözleşmenin hayırlı olmasını dilerim. ” dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Merkez Eğitim, Basın-Yayın Sekreteri Ali Kılıç, yaptığı konuşmada, sözleşmenin imzalanmasından dolayı mutluluğu dile getirerek, “Sözleşme görüşmeleri sürecinde anlaşma sağlanmasında yaklaşımları, işçiler yönünde tavrı büyük katkı sağlamıştır. Sözleşmenin görüşme masası sürecinde anlaşmaya varılmasında sayın Karamürsel Belediye Başkanımız İsmail Yıldırım’ın samimi ve yakın davranışları önemli rol oynamıştır. Sayın başkanımızın uzlaşmacı ve müzakereci tutumları ile bir ilki gerçekleştirerek Yerel-Sen Sendikası ile ilk sözleşmemizi imzalıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız sözleşmeye örnek olacağını düşünüyorum. Sayın başkanımıza gösterdikleri samimiyet ve yaklaşımlarından dolayı sendikam adına teşekkür ederim.”dedi.

Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 nolu Şube Başkanı Bayram Özkan’da Karamürsel Belediyesindeki sözleşmenin imzalanmasında Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın önemli katkısı olduğunu dikkat çekerek, “Belediye Başkanımız sayın Yıldırım göreve geldiği ilk günden itibaren çalışanlarına verdiği değer ve sağladığı iç huzuru ile örnek olmuştur. Kocaeli genelinde bir çok Belediye’de çalışanlarımızın içeride alacakları var. Karamürsel Belediyesinde işçilerimiz maaşlarını tam alırken içeride alacakları da yok. Büyükşehir devredilmesiyle, gelirlerinde büyük oranda eksilmeler oldu. Buna rağmen Başkan Yıldırım, sözleşme görüşmeleri sürecinde duyarlı yaklaşımı ile çalışanlarına Belediye imkanlarının en üst seviyesinde sözleşme imzaladı, kendilerine bu duyarlılıklarından ve yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Yerelsen Başkan Vekili Dr. Mustafa Çöpoğlu’da konuşmasında ilk sözleşmenin yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yeni kurulan bir sendika olarak bugün burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kurucularımız arasında bulunan Karamürsel Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 No.lu Şubesi ile yapılan görüşmelerin, Belediye Başkanımız Sayın İsmail Yıldırım’ında uzlaşmacı tutumları, bazen hakemlik yapması ve yaklaşımlarıyla Yerel-Sen olarak Karamürsel’de ilk sözleşmemizi yapıyoruz. Karamürsel Belediye Başkanımız sayın İsmail Yıldırım’a ve anlaşmanın imza aşamasına gelmesinde uzlaşmacı tavır sergileyen Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2. Nolu Şube Başkanı Bayram Özkan beye teşekkür ederim.” dedi.

Anlaşmaya göre Belediye birimlerinde çalışan sendika üyesi toplam 115 işçinin ücretlerine yüzde 10 zam yapıldı. Buna göre ortalam işçi yevmiyesi brüt 33 YTL., günlük yemek ücreti 2 YTL.’den 3 YTL.’ye, Aile yardımı 50 YTL.’den 53 YTL’ye çıkarıldı. Sözleşmede bu yıl Çocuk yardımı olarak da 21 YTL. ilave edildi. Ayrıca işçilere kanuni ikramiyelerinin ödenmesine de devam edilecek.

Karamürsel Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Kocaeli 2 No.lu Şubesi arasında imzalan toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2006 tarihinden geçerli olacak. Yapılan bu toplu iş sözleşmesiyle Karamürsel Belediyesinde çalışan ve aylık ortalama 705 YTL. alan 115 işçi kıdemlerine göre giydirilmemiş olarak ortalama 800 YTL. maaş alacaklar.

Yapılan konuşmaların ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Yerelsen ve Belediye –İş Sendikası yöneticileri ile sözleşmeler imzalandı. Karamürsel Belediyesi işyeri temsilcisi Fahrettin Akçil, işçiler adına Başkan Yıldırım’a yaklaşımları ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 17:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?