3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

TÜPRAŞ işçisi eylemde

TÜPRAŞ'ın özelleştirme kararı sonrasında, Petrol-İş Sendikası eylemlerine devam ediyor.

TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi işçileri, 2 saat boyunca çalışmayarak, kararı protesto etti. Hava muhalefeti nedeniyle TÜPRAŞ yemekhanesinde toplanan işçiler, 2 saat boyunca iş bıraktı. Rafineri önünde basın mensuplarına bir açıklama yapan Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, "Bu satışın gerçekleşmesiyle Türkiye kazanmayacaktır, kaybedecektir. Biz bunun altını bir kez daha çizmek ve bundan sonra mücadelemizin aynen devam edeceğini söylemek için arkadaşlarımızı hava muhalefeti nedeniyle yemekhanede topladık. 2 saat işe geç başlayacağız. Bu sadece burada değil, diğer rafinerilerde de yapılıyor. Mücadelemiz her boyutta devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu güne kadar Türkiye kazansın diye uğraşmıştık. Eğer olası hukuk kararından itibaren herhangi bir şey çıkmaz ise mücadelemiz bundan sonra burayı alanlarla olacaktır. Arkadaşlarımızın haklarını korumaktan biz aciz değiliz. Bunu geçmiş yıllarda dayandıran tecrübesiyle çok rahat yapacaktır" şeklinde konuştu.

Yaşar ayrıca, bugün Sami Ofer'in aldığı yüzde 14'lük Tüpraş hissesiyle ilgili mahkemenin görüleceğini, Petrol İş Sendikası yöneticilerinin davayı takip edeceğini sözlerine ekledi.
Açıklamanın ardından, Ali Ufuk Yaşar ve sendika yöneticileri, işçileri bundan sonraki süreçte yapılacaklar hakkında bilgilendirdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?