3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

SEKA ihalesinde 22 firma yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan SEKA 1. etap ihalesine rekor düzeyde katılım oldu. Çeşitli illerden 22 firmanın yarıştığı ihalede, en yüksek teklifi 35 milyon 934 bin 155 YTL ile İzmit firması olan Özyapı İnşaat, en düşük teklif 17 milyon 160 bin 202 YTL ile Rota İnşaat verdi.

Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirilen ihale heyetinin başkanlığını Genel Sekreter Vekili Mustafa Soydabaş yaptı. Firma temsilcilerine bir konuşma yapan Soydabaş, SEKA'ya sanayicisinden, akademisyenine kadar birçok kurum ve kuruluşun talip olduğunu belirterek, "Ancak Başbakanımız burayı Kocaelililere armağan etti" dedi. Soydabaş, Büyükşehir Belediyesi'nin 1. etap ihalesine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Bu kadar yüksek bir katılım beklemiyorduk. Ancak bu manzara bizi oldukça sevindirdi." şeklinde konuştu.

SEKA için titiz bir çalışma sonucu son derece güzel bir proje ortaya koyduklarını ifade eden Soydabaş, "Projemiz çok güzel ama SEKA zaten çok güzel olduğu için onun üzerine neyi nasıl yaparsanız yapın sonuç iyi son derece iyi olacaktır. Yapılacak olan her şey, Kocaeli halkının refahı ve huzuru için inşa edilecektir. Bu parkta insanlar hem dinlenecek, hem doğa ile kucaklaşacak, hem kent stresini atacaktır." sözlerini aktardı.

Daha sonra firmaların verdiği kapalı zarflar herkesin önünde açıklanarak, verilen teklifler açıklandı. Dosyalar tek tek incelenerek, firmaların yeterlilik koşullarını taşıyıp, taşımadıkları belirlendi. SEKA 1. etap ihalesine katılan firmalar ve verdikleri teklifler şöyle:

"Proje gereği arazi üzerinde; Marina ve normal iskelenin yanı sıra, biri SEKA adını taşıyacak olan iki adet müze inşa edilecek. Kent halkını sahiliyle kavuşturacak olan çalışmalar ise projenin aslında bel kemiğini oluşturuyor. Bu çerçevede Kocaelililerin sahilde rahatça gezip dolaşmalarına ve deniz kenarında dinlenmelerine olanak sağlayacak oturma grupları, büfeler, dinlenme sahaları, denize inen merdivenler ve plaj hayata geçirilecek.

SEKA arazisi uzaktan bakıldığında dahi özellikle su ve diğer ışık gösterileriyle her zaman ışıl ışıl görünecek. Bu arada vatandaşlar balıkçı restoranlarında Körfez'i seyrederek balıklarını yeme fırsatı yakalayacak. Kent halkının dinlenme ve eğlenme merkezi haline gelecek olan SEKA, aynı zamanda sporseverlerin parkuru olacak. Burada yapılacak koşu, jogging ve yürüme bantları ile sağlıklı yaşam hayat biçimi haline gelecek. Arazi üzerinde ayrıca kültürel faaliyetlerin yürütülmesine olanak sağlanacak. Kongre ve sergi salonları, gösteri ve görsel sanat atölyeleri, ile festival sahaları Kocaeli'nin kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Özellikle çocukların rahatça koşup oynaması ve sağlıklı gelişimleri hedeflenen projede su oyun merkezleri gibi birçok tesis inşa edilecek. Vatandaşların araç park etme sorununa çözüm olarak da zemin altında otopark yapılacak."


.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?