3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Dünya devi Grundfos 13. fabrikasını Gebze'de açtı

Dünyada pompa ve hidrofor sistemlerinin lider kuruluşlarından olan Danimarkalı Grundfos Pompa ve Hidrofor Sistemleri, dünya üzerindeki 13. fabrikasını Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bugün düzenlenen bir törenle açtı.

Dünyanın önde gelen pompa ve hidrofor sistemleri firması olan Grundfos'un, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) inşa ettirdiği yeni fabrikası, bugün düzenlenen bir törenle açıldı. Törene AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Erdal Ata, Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran, Grundfos Başkan Yardımcısı ve Dünya Satış Şefi Sören Sörensen, Grundfos Türkiye Genel Müdürü Karsten Pillukeit ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Grundfos Başkan Yardımcısı ve Dünya Şefi Sören Sörensen, Türkiye'nin geçen sene yüzde 40-50 oranında büyüme hızı kat ettiğini belirterek, "Bu yatırım Türkiye'ye ve Türk pompa pazarına duyulan güvenin en güzel örneğidir. Danimarka'da bulunan Grundfos genel yönetimi de, Türkiye'deki tesislerin, tüm Grundfos tesisleri içerisinde en yenilikçi olduğunu düşünüyor" dedi.

Türkiye'nin AB üyeliğine kabul edilip edilmemesinin, yatırımları açısından kendilerini etkilemeyeceğini de ifade eden Sörensen, "Bizler için, Türkiye'nin AB üyesi olup olmaması çok önemli değil. Türkiye'nin net bir politikası var. Bu modern anlayış da, Grundfos'un çalışma anlayışını yansıtıyor. Bu anlayışla birlikte, Türkiye'deki yıllık 25 milyon Euro olan ciromuzu, 2-3 yıl içerisinde 100 milyon Euro'ya çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Grundfos Türkiye Genel Müdürü Karsten Pillukeit ise, yeni kurdukları fabrikanın 'bir hayalin gerçekleşmesi' olduğunu vurgulayarak, "1990'lı yıllarda dünyada gelişen başka bölgelere odaklanmıştık. Bunların ardından, Türkiye'de bilindiği üzere deprem ve ekonomik kriz gibi bazı zorluklar baş gösterdi. Bu yüzden Türkiye, o zamanlar yatırım için uygun değildi. Ancak 6 yıl önce Türkiye'deki varlığımızı kanıtlayarak, aradaki mesafeyi kapattık. Bu fabrikada, Türkiye'nin parlak geleceğine duyduğumuz güvenin bir eseridir. Biz burada sadece bir fabrika yapmadık, burası aynı zamanda bir müşteri hizmet merkezidir. Yerel pazarın ihtiyacına uygun pompaları, cazip fiyat ve bol seçenek avantajlarıyla müşterilerimize sunacağız. Ayrıca Türkiye için yeni atılımlar geliştireceğiz. Bu yaptığımız yatırımların karşılığını ise alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Grundfos'un yeni fabrikasının açılışı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Grundfos Başkan Yardımcısı ve Dünya Satış Şefi Sören Sörensen tarafından yapıldı. Açılış töreni, fabrikanın gezilmesiyle sona erdi.

Danimarka'da 1945 yılında kurulan Grundfos Pompa ve Hidrofor Sistemleri'nin, Türkiye ile birlikte dünya üzerindeki 10 ülkede 13 fabrikası bulunuyor. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 58 ülkede faaliyet gösteren Grundfos, 11 bin çalışanı ve yılda yaklaşık 10 milyon adet pompa üretimiyle, pompa teknolojisinde dünyada ve Türkiye'de pazarın lideri durumunda. GOSB'de yaklaşık 5 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulan ve 100 kişinin istihdam edileceği Grundfos Gebze Tesisleri ise, yaklaşık 10 milyon dolara mal oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 16:43:49
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 17:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?