3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Memleket nöbetine SP'den destek

TÜPRAŞ Yarımca Tesisleri'nin Koç-Shell grubuna satılmasının ardından Petrol İş Kocaeli Şubesi tarafından başlatılan 'Memleket Nöbeti'ne Saadet Partisi'nden (SP) destek geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye binası önünde 'Memleket Çadırı' kurarak ihalenin iptalini isteyen Petrol-İş Kocaeli Şubesi ve TÜPRAŞ çalışanlarını, bir grup SP'li ziyaret etti. Ziyarette, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Mete Gündoğan, Saadet Partisi Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Batuk, Kocaeli İl Başkanı Birol Aydın, Yalova İl Başkanı Mustafa Balta ve üyeler hazır bulundu.
SP'lilerin ziyaretinde bir konuşma yapan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "TÜPRAŞ'ın yüzde 51'ini Koç-Shell grubu aldı. Şu anda yüzde 49'u halkındır. Bu yüzde 49'un içinde yabancıların payı da yüzde 39'dur. Bu işin üstü böyle kapanamaz. Uncu bakanın koltuğu sallanıyor. TÜPRAŞ işçileri sallıyor. Bu koltukta uncu bakan bundan sonra rahat oturamaz. Her şeyin hesabı verilecektir. Biz bu mücadeleyi bırakacak değiliz. Yanlıştan dönenleri bağrımıza basmayı biliriz ama dönmezlerse hesabını sormasını da biliriz" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan ise, TÜPRAŞ ve ERDEMİR'in stratejik tesisler olduğunu belirterek, bu tesislerin satılmaması gerektiğini öne sürdü.
Üyeler ziyarette, "TÜPRAŞ'a uzanan eller kırılsın", "Türkiye duysun bu vatan bizim" şeklinde slogan attı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 00:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?