23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

GTO'dan vergi ödülü

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Ticaret Odası (GTO) tarafından, yüksek düzeyde vergi ödeyen kurum üyesi işadamlarına yönelik düzenlenen "Geleneksel Ödül Töreni", dün Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un da katılımıyla gerçekleştirildi.

GTO'nun her yıl geleneksel hale getirdiği yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen işadamlarına yönelik düzenlenen ödül töreni, dün GTO Meclis Salonu'nda yapıldı.

Törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yanısıra, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ile iş adamları ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı İbrahim Başaran, Gebze'nin yaşadığı sorunlara değinerek, ilçenin ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlamasına rağmen, hak ettiği hizmeti bir türlü alamadığını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da, Türkiye'nin hak etmediği ekonomik krizleri geride bıraktığını vurgulayarak, ülkenin artık düzlüğe çıktığını ve şu anda sürdürebilir bir büyüme içine girdiğini belirtti. Bakan Coşkun, "Gelinen noktada sağlanan başarıda pay sadece hükümetin değil, özel sektörün de önemli bir payı vardır. Şimdi çalışanların üzerlerinde ki, vergi yükünü de azaltmak istiyoruz. Vergi reformu hazır, ancak delik büyük, yama küçük geliyor. İstiyoruz ki, bundan sonra iş adamlarımız çile çekmesin. Bürokratik engelleri kaldıralım. Türkiye gelecek nesillere kalkınmış olarak ulaşsın" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Gebze'nin toplu konut sıkıntısı yaşadığını ve bunun için müteahhitlerin, konut sıkıntısına çözüm getirmesi gerektiğini ifade ederek, "Gebze'nin en önemli sorunu konut açığıdır. Artık toplu konut yapımı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Gebze'de de cazip hale gelmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından GTO'ya kayıtlı olan ve bu yıl yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen iş adamlarına Bakan Coşkun, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Kocaeli Valisi Ata tarafından plaketleri verildi. Tören ödül alanların topluca Bakan Coşkun ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 12:03:03
Güncelleme :25 Aralık 2005 Pazar 10:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?