18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

MÜSİAD Genel Başkanı Gebze'de

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, Türkiye'nin istikrarı için birlik ve beraberliğin şart olduğunu söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, derneğin Gebze Şubesi tarafından, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Tesisleri'nde dün akşam düzenlenen, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına katıldı. Bolat burada yaptığı konuşmada son günlerde TÜSİAD ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliklere karşı Türkiye'nin istikrarı açısından birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Son günlerde siyaset ve yargı muhteviyatlı bir gündeme şahit olduklarını belirten Dr. Ömer Bolat, "Kısır tartışmaları görmekten gerçekten üzüntü duyuyoruz. İşte 3 aydır, cami yaptırma yaptırmama, yok içki yasağı, imam hatip liselerini geliştirip geliştiremeyiz gibi tartışmalar, gerçekten Türkiye'nin bin bir güçlükle elde ettiği siyasi istikrarı zedeleyebilecek unsurlardır. Bu tartışmaları inatla sürdürmek. sadece istikrarsızlıktan medet veya rant uman çevrelerin işine yarayacaktır. Milletin ve memleketin işine yaramayacaktır. Bu nedenle biz, tüm kişi ve kuruluşları ülke ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda uzun aradan sonra sahip olduğumuz bu istikrarı korumaya davet ediyoruz. MÜSİAD olarak biz, bu konudaki çizgimizi her zaman devam ettireceğiz. Siyasetin biçimlenmesini ve dizaynını siyasetçilere, yargıyla ilgili meseleleri ise yargıya bırakmak lazım" dedi.

Türkiye için herkese güçlerini birleştirme çağrısı da yapan Dr. Ömer Bolat, "Türkiye'nin dirliği ve birliği için gelin güçlerimizi birleştirelim. Enerjimizi ve sinerjimizi gereksiz tartışmalara harcamayalım. Bunun faturasını 90'lı yıllarda çok acı yaşadık. Zannederim tekrar kimse o eski günlere dönmeyi istemiyordur" diye konuştu.

Kendilerinin ayrım yapmadan herkesle görüştüklerini de ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, "Devletin yüce makamlarında bulunan Cumhurbaşkanı'nı ve Başbakan'ı, herhangi bir kuruluşla alakalı tercih içinde göstermek de doğru değildir. Buna ilişkin bir sürü haber yazmanın da altı fostur. Biz Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la da görüşeceğiz. Bakanlarla ve diğer muhalefet partilerinin başkanlarıyla da görüşüyoruz. Aynı ekonomi raporlarını onlara da iletiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolat, Gebze Şubesi'ne yeni üye olanlara rozetlerini taktıktan sonra, dernek yöneticileriyle birlikte günün anısına, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. MÜSİAD'ın GİK toplantısına Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Emniyet Müdürü Ali Şahinli ile MÜSİAD'ın şube başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 10:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?