30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

Bakan Unakıtan Tekirdağ'da

Tekirdağ'a gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Doğduğum büyüdüğüm topraklara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Bir dizi açılış ve incelemede bulunmak üzere Tekirdağ'a gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, esprili sözleriyle herkesi kahkahaya boğdu. Tekirdağlıların hizmetin en iyisini hak ettiğini söyleyen Bakan Unakıtan, "Hemşehrilerimize başkan ne kadar hizmet etse azdır. Tekirdağlılar her şeye layık insanlar. Burası Avrupa. Ben de hanım köylüyüm zaten. Eşim Şarköylü. Ben de ne kadar hizmet etsem, Tekirdağ buna layıktır. Deniz ve havayı değerlendirelim. Türkiye AB ile müzakerelere başladı ama Tekirdağ zaten Avrupalı. Biz şimdi bakanken hizmet edelim. Her zaman burada kalacak değiliz. Sonra bize de sayın eski bakan derler. Kendi doğduğum büyüdüğüm yerlere hizmet etmek en büyük mutluluktur" dedi.

Bakan Unakıtan'ın, "Tekirdağlılar. Ne açıkgöz, ne uyanık bir belediye başkanı seçmişsiniz. Devamlı 'Kemal Abi yanımda' diyor. Devletin maliyesini yanına almış. Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi desteğimizi sürdürüyoruz ancak bana biraz pahalıya mal oluyor" sözleri, açılışa katılanları kahkahaya boğdu. Bakan Unakıtan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Tekirdağlılar her şeyin en iyisine layık insanlar. Ben burada çok bulundum, iş yaptım. Hatta hanım köylüyüm, zaten buralıyım. Ben Tekirdağ'ı çok seven bir insanım. Ne kadar hizmet yapsak Tekirdağ buna layık. Asıl olan doğduğun büyüdüğün yerlere hizmet edebilmek. İnsan için bu en büyük mutluluktur. Her zaman da Tekirdağ'ın yanında olacağız. Buralara hizmet etmek benim için hizmetlerin en güzelidir. Makamlar gelip geçici, bir gün biz de eski bakan olarak anılacağız"Konuşmasının ardından İtfaiye binası ve afet koordinasyon merkezinin açılışını yapan Bakan Unakıtan, buradan 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne geçerek yeni yaptırılan ameliyathane ve doğum haneyi de hizmete soktu. Tekirdağ Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vali Aydın Nezih Doğan ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün'den şehrin sorunları ile ilgili brifing aldı, yapılması gerekenler konusunda destek sözü verdi. Bakana, kentte; Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut, Milletvekili Ahmet Kambur da eşlik etti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, akşam da Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen bir yemeğe katıldıktan sonra Tekirdağ'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 13:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?