30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

Kent konseyin toplantısı

Belediye Meclisi kararı ile oluşturulan kent konseyinin ilk toplantısı, Belediye Kültür Merkezi'nde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan bir günde 2 mutluluğu aynı anda yaşadıklarını belirterek, "Tekirdağ'a kurulması düşünülen Namık Kemal Üniversitesi Resmi Gazete'de yayınlandı, kent konseyimizde ilk toplantısını bugün yapıyor. Tekirdağ için büyük önem arz eden 2 gelişmenin bugün yaşanması mutluluk verici" dedi. Vali Doğan, kent konseyi ile halkın yönetime katılımının sağlanacağını dile getirerek, hayırlı olmasını diledi.
Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ'ın değişim sürecine girdiğini dile getirerek, "İlimizde yapılacak çalışma ve faaliyetlere halkın katılımı son derece önemli. Kent konseyi ile birlikte halkımızla el ele vererek Tekirdağ adına önemli projelere imza atacağız" diye konuştu.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur da konuşmasında, kent konseyinin Tekirdağ'ın çehresini değiştireceğini, Tekirdağ'ın gelişmesi adına konseyde çıkacak fikir ve projelerin büyük önemi olduğunu söyledi. Tekirdağ Kent Konseyi'nin ilk toplantısına katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer katılımcılar da söz alarak dilek ve düşüncelerini dile getirdiler.Konuşmaların ardından Yürütme Kurulu üye seçimine geçildi. 106 katılımcı üyenin oy kullandığı seçim sonucu, Mehmet Serez, Erdoğan Erken, Mustafa Yurdanur, Engin Denizci ve Meliha Ergene Yürütme Kurulu asil üyeliklerine seçildi. Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ün başkanlık yapacağı Kent Konseyi Yürütme Kurulu'na İl Genel Sekreteri Mustafa Yel doğal üye olarak katılacak. Tekirdağ Kent Konseyi 3 ayda bir toplanacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 15:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?